Sport

Clujul e din nou în sărbătoare! „U" Jolidon a bătut Romanul și s-a calificat în Cupa Cupelor

„U” Jolidon a câștigat cu 24-23 (13-7) în fața Romanului și s-a calificat în Cupa Cupelor. Formația clujeană încheie sezonul pe locul patru în clasament, indiferent de rezultatul din ultima etapă dintre HCM Roman și HC Zalău.

„U” Jolidon avea nevoie de cel puțin un rezultat de egalitate în fața Romanului pentru a-și asigura prezența în cupele europene.

Primul act, la discreția gazdelor

Impulsionate de un public numeros și gălăgios, clujencele au avut o primă repriză excelentă. Conduse din teren de către veterana Mihaela Ani Senocico, „studentele” și-au luat soarta în propriile mâini încă din primele minute ale partidei. Alb-negrele s-au distanțat la patru goluri în minutul 11 (7-3), dar și-au mărit ecartul pe finalul primului act, beneficiind și de greșelile neforțate în ofensivă ale echipei oaspete. Elevele lui Horațiu Pașca au plecat la cabine cu șase lungimi avans (13-7) și abordau cu mai multă liniște repriza secundă.


Final de infarct

Sub adăpostul celor șase goluri, formația de pe malul Someșului a luat piciorul de pe accelerație în actul secund. Relaxarea prematură era să le coste pe handbalistele clujene. Romanul s-a apropiat la doar o singură lungime în minutul 55 (20-19), aruncând astfel finalul în aer. Conștiente că pot da cu piciorul unei șanse imense, universitarele au strâns rândurile și, cu mai multă atenție pe faza de finalizare, au reușit să obțină mult dorita victorie.

„Fără lipsă de modestie, când am ajuns la echipă, „U” Jolidon era văzută ca una dintre candidatele la retrogradare în condițiile în care au plecat nu mai puțin de nouă jucătoare. Mă bucur foarte mult pentru fete că au reușit posibilă această calificare. A fost un sezon greu, am avut multe lipsuri, dar sunt fericit că a ieșit bine. Calificarea în cupele europene e cea mai mare realizare a mea”, a declarat Horațiu Pașca la finalul partidei.


Își cer drepturile salariale

Odată cu această realizare, clujencele speră ca sponsorii să-și îndrepte privirea către problemele financiare ale echipei. Universitarele sunt neplătite din decembrie anul trecut și amenință că vor pleca în masă dacă nu li se vor achita restanțele salariale. „E fericire maximă la echipă. A fost un an foarte greu, ne bucurăm că am terminat cu bine. Am reușit o mare performanță, având în vedere problemele financiare cu care ne-am confruntat. Ne bucurăm că munca pe care am depus-o a dat roade. Merităm niște răspunsuri din partea conducerii, sperăm să fie totul bine până la urmă, să se rezolve restanțele salariale”, a susținut Mihaela Ani Senocico.

Marcatoare „U” Jolidon: Senocico 7,  Tetean 6, Chintoan 4, Vintilă  3, Mihai 2, Paraschiv 1 și Popa 1.

Ultimele Stiri
abonare newsletter