Sport

Mihai Teja, între Steaua și „U” Cluj

Mihai Teja (foto) se numără printre posibilii înlocuitori ai lui Laurențiu Reghecampf , plecat la Al Hilal. Pentru postul de antrenor al Stelei, Teja se luptă cu Gheorghe Hagi, Mihai Stoichiță, Costel Gâlcă și Ilie Stan. Dan Petrescu a refuzat oferta campioanei.

Universitatea Cluj riscă să-și piardă antrenorul. Mihai Teja este dorit de Gigi Becali la Palat după ce Laurențiu Reghecampf și-a dat demisia și a acceptat oferta arabilor de la Al Hilal. În Arabia Saudită, Reghe va câștiga 5 milioane de dolari în două sezoane.

E stelist de mic copil

Mihai Teja e tentat să antreneze pe Steaua, echipă la care a activat și ca secund în perioada 2007-2010. Mai mult, tehnicianul de 35 de ani a făcut junioratul la Steaua, alături de jucători precum Edi Iordănescu, Cătălin Munteanu sau Alin Stoica. A prins şi câteva cantonamente cu echipa mare, însă a fost nevoit să renunţe la cariera de fotbalist, din cauza unei afecțiuni a inimii. „Sunt stelist de mic. M-am apucat de fotbal în perioada când Steaua a luat Cupa Campionilor”, a mărturisit Teja.


„Nu-mi fac iluzii ca să n-am deziluzii”

Teja a ajuns pe lista campioanei după ce s-a consacrat pe banca Universității Cluj. Aflat la prima sa experiență ca antrenor principal, Teja a preluat o echipă aflată în moarte clinică, dar pe care a reușit să o salveze la timp. „Șepcile roșii” au încheiat campionatul pe locul 11, cu 40 de puncte, și vor evolua în Liga I și în sezonul viitor. „Îmi face plăcere, sunt onorat, chiar mă simt mândru că sunt dorit de Steaua. Îi mulţumesc lui nea Gigi, dar de la a te vrea cineva până la a şi te lua e cale lungă. Poate mă vrea, dar peste un an-doi. E greu să concurezi cu Gică Hagi, cu Dan Petrescu. Hai să vă zic ceva, nu îmi fac iluzii ca să nu am apoi deziluzii. E vorba lui nea Emeric Ienei, dar e atât de bună de urmat”, a declarat Teja pentru gsp.ro.

Walter îl vrea la „U”

Florian Walter nici nu concepe ca Mihai Teja să renunțe la scaunul de antrenor al Universității, echipă cu care mai are un an de contract. „Mihai are ofertă clară de la Steaua, vă spun eu. Dar el nu pleacă, are onoare și nu-mi întoarce spatele. Am discutat cu el și semnăm un nou contract săptămâna viitoare. Facem treabă, construim împreună. Am încredere în el și el în mine. Primea foarte mulți bani și în ziua de azi toți trag la bani, așa sunt oamenii. Dar el va rămâne”, a precizat Walter pentru actualdecluj.ro.


„Vom aduce jucători de valoare”

Finanțatorul „șepcilor roșii” e dispus să investească masiv în transferuri doar pentru a-l convinge pe Teja să rămână la Cluj. „Va trebui să aducem foarte mulți jucători de valoare. Lupta în Liga 1 va fi și mai grea, acum vor retrograda 6 echipe. Facem trupă, trebuie să fim puternici, avem nevoie de valoare. În plus, avem și acești copii la juniori care scot capul în lume. Trebuie sprijiniți. Avem o finală jucată și pierdută cu neșansă la juniorii A, apoi avem și grupa juniorilor C care merg în finală. Vor ieși de aici fotbaliști. Creștem sănătos și aducem și ce trebuie adus. Ne dorim mai mult, construim din mers, urmăm pașii care trebuie urmați. Sigur că ne vom dori și Europa. Acum suntem în  reorganizare, încercăm să ne ținem de acest plan și suntem în grafic cu plățile. Vom putea și ieși”, a susținut Walter pentru sursa citată.

Cine e Mihai Teja

Mihai Teja și-a făcut junioratul la Steaua, dar a fost nevoit să renunțe la fotbal din cauza sindromului Wolff-Parkinson-White. Și-a început cariera de antrenor la Dinamo, acolo unde, pe vremea când avea doar 21 de ani, a preluat o grupă de copii. A urmat cursurile de la Coverciano, unde i-a avut ca profesori pe Prandelli sau Lippi. A revenit la Dinamo ca preparator fizic, dar la echipa secundă a clubului, după care a ocupat acelaşi post la Vaslui, unde a lucrat cu Mircea Rednic. Cei doi au în palmares și un titlu cucerit cu Dinamo, în 2007. După expirarea contractului cu trupa din Ștefan cel Mare, Teja a ajuns la Steaua. A stat trei sezoane la gruparea „militară”, unde a lucrat cu Hagi, Lăcătuş, Bergodi, Pedrazzini, Dorinel Munteanu sau Stoichiţă. În carieră, Teja a mai trecut pe la Petrolul, Astra și Standard Liege, echipe la care a activat ca antrenor secund.


„Mihai Teja va fi cel mai bun din România, ascultaţi-mă pe mine! Anul viitor el va fi antrenorul anului”, Dumitru Dragomir, fost președinte LPF

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter