Sport

Duru: Fotbalul românesc e în colaps financiar

În opinia lui Viorel Duru, Liga I e o competiţie a insolvenţilor. Directorul Sistemului Naţional de Licenţiere din cadrul FRF precizează că fotbalul românesc este în colaps financiar şi că se aşteaptă să mai apară grupări care să intre în insolvenţă.

„Deja putem vorbi de o ligă a insolvenţilor în Liga I. Să o luăm cronologic: 7 decembrie 2012 - FC Rapid, 9 ianuarie 2013 - Gloria Bistriţa, 6 februarie 2013 - Universitatea Cluj, august 2013 - Oţelul Galaţi, aprilie 2014 - FC Vaslui, mai 2014 - FC Dinamo. Deci în doi ani de zile sunt şase cluburi care au solicitat insolvenţa şi au trecut prin Liga I, deci putem vorbi de liga insolventelor. Mă aştept să mai intre în insolvenţă câteva cluburi”, a dezvăluit Duru.

Viorel Duru a afirmat că grupările din prima ligă trebuie să discute variantele pentru ieşirea din această criză. „Fotbalul românesc trebuie să se aşeze la o masă şi să dezbată chestiunile reale, iar realitatea e sumbră, fotbalul românesc e în colaps financiar. Nu îmi cereţi mie să am soluţii”, a completat Duru.


Insolvența nu e o soluție

Oficialul FRF consideră că intrarea în insolvenţă nu va rezolva problemele fotbalului românesc, ci le va acutiza. „E nefiresc, e neproductiv şi s-a dovedit în ultimii doi ani de când aplicăm această procedură, că nu ajutăm cluburile, ci le îngropăm. Dacă s-ar fi aplicat regulile UEFA, ca atunci când intri în insolvenţă, ţi se retrage licenţa, nu am fi avut atâtea discuţii acum legate de aceste cluburi. Cei din Comitetul Executiv nu au fost de aceeaşi părere şi s-a decis că intrarea în insolvenţă nu duce la retragerea licenţei. Cluburile fac eforturi foarte mari ca să aplice până la 31 martie, datoriile înregistrate în anul anterior, după care iar nu îşi achită datoriile, apoi iar se îndatorează”, a adăugat Duru.

„U” Cluj, Gloria Bistrița, Oțelul Galați și Rapid București sunt echipele aflate în insolvență. Acestora li se mai adaugă și Dinamo, care a cerut intrarea în insolvență săptămâna trecută.

Ultimele Stiri
abonare newsletter