Sport

Obiectiv atins: „U" Jolidon a bătut Zalăul și are prima șansă la cupele europene

„U” Jolidon a câștigat disputa cu Zalăul, scor 26-23 (14-12), și pornește cu prima șansă la calificarea în cupele europene.

„U” Jolidon a debutat cu dreptul la turneul pentru locurile 4-6. Formația clujeană s-a impus pe teren propriu în fața rivalei HC Zalău, scor 26-23 (14-12).

Primul act, la discreția clujencelor

„Studentele” au avut un start de partidă excelent. Universitarele au condus cu 4-1 după primele 5 minute, însă sălăjencele au restabilit egalitatea pe tabelă după doar două minute. S-a mers cap la cap până în minutul 14, când gazdele s-au desprins din nou la trei goluri (8-5). Zalăul nu a predat însă armele. Trupa lui Gheorghe Tadici a revenit în joc, încingând astfel finalul primei reprize. „U” a gestionat însă mai bine sfârșitul primului act, plecând la cabine cu două lungimi avans (14-12), grație Andreei Tetean și a veteranei Mihaela Ani-Senocico.


Repriză tensionată

Zălăuancele au anulat avantajul în repriza secundă. Muștruluite de Tadici, oaspetele au preluat conducerea pe tabelă (14-16, min. 34), obligându-l pe Horațiu Pașca să ceară time-out. Pauza le-a priit clujencelor. „Alb-negrele” au reușit să egaleze la 19 cu 18 minute înainte de fluierul final. Au urmat șase minute de haos. Cele două formații nu au înscris niciun gol în acest interval. Tadici a făcut circ pe bancă, fiind sancționat de arbitri pentru proteste.

Împinsă din spate de fani, Universitatea a strâns rândurile pe final de joc și s-a impus cu 26-23, profitând și de ratările în lanț ale zălăuancelor.


„Mă așteptam la o partidă extrem de echilibrată. Presiunea era pe noi, mai ales că veneam după două victorii în sezonul regulat și trebuia să confirmăm așteptările. Le felicit pe fete pentru modul cum au jucat. Țin să o evidențiez pe Ana Maria Măzăreanu, care a avut evoluții foarte bune în poartă. Mă bucur foarte mult că am câștigat și că am făcut un pas mare către îndeplinirea obiectivului, dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Ne așteaptă un meci foarte greu cu HCM Roman. Chiar dacă s-au calificat în cupele europene, sunt convins că își vor vinde scump pielea. Mă tem doar ca fetele mele să nu resimtă oboseală. Nu avem mult timp de odihnă, pentru că vineri plecăm la drum. Vom parcurge mai mult de 500 de kilometri cu autocarul, dar sper ca fetele să-și adune forțele și să câștigăm și acolo”, a declarat Horațiu Pașca pentru Monitorul de Cluj.

Următorul joc al Universității Jolidon e programat sâmbătă, 11 mai, pe terenul celor de la HCM Roman. Partida va începe la ora 11.00.


Marcatoare „U” Jolidon: Ani-Senocico 10, Chintoan 5, Vintilă 4, Mihai 3, Tetean 2, Paraschiv 1 și Popa 1.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter