Sport

Dulca vrea să-i „nășească" încă o dată pe feroviari!

CFR dă piept mâine, de la ora 21.00, cu Gaz Metan Mediaș, echipă aflată în foame mare de puncte. Trupa lui Cristi Dulca se află la două puncte de retrogradare.

CFR speră să bifeze prima victorie în fața Mediașului după aproape cinci ani de secetă. Ultimul succes al formației clujene s-a consemnat în 30 august 2009. Atunci, feroviarii s-au impus cu 2-0 în Gruia. Deși statistica e favorabilă elevilor săi, Cristi Dulca nu se culcă pe o ureche. „Știm că statistica e de partea noastră, dar pe mine nu mă interesează acest lucru. Acum e un alt joc, altă încărcătură emoțională. Întotdeauna meciurile dintre Gaz Metan și CFR au fost viu disputate”, a precizat Dulca pentru Monitorul de Cluj.

„Am o echipă de caractere”

„Găzarii” vin cu gândul de a obține cel puțin un punct pe terenul trupei „vișinii”. Medieșenii se află în hora retrogradării, iar orice pas greșit le poate costa menținerea în primul eșalon. „Va fi o partidă între două echipe cu obiective diferite. Noi încă mai tremurăm în lupta pentru salvarea de la retrogradare, iar CFR vrea să termine cât mai sus în clasament. Îmi pare rău că nu putem juca fără griji. Evoluăm sub presiune, dar am încredere în jucători că putem obține un rezultat pozitiv. Am o echipă de caractere, am demonstrat acest lucru și cu Dinamo. Am avut atitudine, am arătat că și fără bani putem să jucăm foarte bine”, a susținut tehnicianul „lupilor negri”.


Și-a studiat atent adversarul

Dulca și-a făcut minuțios temele despre adversarii de mâine seară. Antrenorul clujean știe de unde vine pericolul de la CFR.  „Clujenii se află într-o formă foarte bună, au câștigat la Dinamo și au învins Brașovul acasă, sunt pe val. Au jucători foarte buni pe toate compartimentele, fotbaliști cu experiență și care au în palmares campionate câștigate, precum Felgueiras, Cadu, Maftei, Deac sau Ogbu. Au un antrenor entuziasm și care își dorește să facă performanță”, a mărturisit Dulca, fostul antrenor al Universității Cluj.

„Orice punct e important”

Tehnicianul recunoaște că s-ar mulțumi și cu un punct pe terenul feroviarilor. „E important să încheiem cu bine cele două jocuri rămase, să obținem cel puțin trei puncte care să ne asigure prezența în Liga I. Ne dorim victoria în meciul cu CFR pentru a nu depinde de ultimul joc. Vrem să avem un final de campionat liniștit. Sper să facem un joc bun și să câștigăm. M-ar mulțumi și un punct în condițiile date”, a transmis Dulca.


Descoperiți în apărare

Pe lângă problemele financiare cu care se confruntă formația sa, Cristian Dulca întâmpină dificultăți și la alcătuirea echipei. Doi dintre jucătorii exponențiali ai Gazului, Sergiu Muth și Ionuț Buzean, vor absenta în partida de astăzi din cauza cumului de cartonașe galbene. Cei doi fundași au încasat al nouălea, respectiv al patrulea galben în remiza cu Dinamo (1-1), din etapa trecută. Nici CFR nu e ocolită de probleme de efectiv. Monroy este suspendat, iar Gabionetta, Chanturia și Maah și-au reziliat contractele cu gruparea clujeană.

Înaintea jocului direct, CFR ocupă locul 6 în clasament, cu 48 de puncte, în timp ce medieșenii se situează cu patru poziții mai jos, cu 38 de puncte.

Ultimele Stiri
abonare newsletter