Sport

Look TV şi Transilvania Live, ce vor difuza Liga I, vor cere taxe pentru retransmisie, din 1 iulie

Look TV şi Transilvania Live au informat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) că vor percepe tarife pentru retransmisie de la operatorii de cablu începând cu 1 iulie, decizia fiind luată de cele două televiziuni pe fondul difuzării de către acestea a meciurilor din Liga I.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, mai multe documente de la societatea Transilvania Look S.A., care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii Look TV, şi de la societatea NCN Studio TV S.A., care deţine licenţa Transilvania Live.

Cele două societăţi au solicitat CNA acordul de principiu pentru a-şi modifica acţionariatul, în sensul intrării în acţionariatul lor a Intel Sky Broadcast Ltd. din Malta. Societăţile care deţin licenţe audiovizuale au obligaţia să notifice CNA în legătură cu orice modificare apărută în licenţă, în conformitate cu legislaţia audiovizualului.


În urma acestor modificări, acţionarii NCN Studio TV S.A. sunt Intel Sky Broadcast Ltd. (99,4051%) şi Mariana Mureşan (0,5949%), iar acţionarii Transilvania Look S.A. sunt Intel Sky Broadcast Ltd. (99%) şi Arpad Paszkany (1%).

De asemenea, cele două societăţi au notificat CNA că au decis să renunţe la regimul "must carry" începând cu data de 1 iulie 2014 şi vor solicita tarife pentru retransmisie din partea distribuitorilor.


Look TV şi Transilvania Live, două posturi cu profil generalist, se află pe lista televiziunilor "must carry", care sunt obligatorii la retransmisie pentru toţi cabliştii din România, în conformitate cu Legea audiovizualului. Look TV se află pe locul 21 pe această listă, iar Transilvania Live se află pe locul 26, conform documentului publicat pe site-ul Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Lista "must carry" se aplică doar operatorilor de cablu, nu şi platformelor de satelit (DTH). Televiziunile incluse în această listă, care a fost publicată de CNA pe 4 februarie 2014, s-au declarat libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter