Sport

Onoarea, mai presus de rivalitate! CFR bate pe Brașov și dă o mână de ajutor Universității!

CFR Cluj a întins o mână de ajutor rivalei Universitatea în lupta pentru salvarea de la retrogradare, după ce a câștigat în fața lui FC Brașov, scor 1-0. Formația din Gruia are șanse mari să încheie campionatul pe locul 5.

Angrenați în cursa pentru evitarea retrogradării, brașovenii veneau în Gruia deciși să scoată cel puțin o remiză, dar calculele lor au fost date peste cap de feroviari. Florin Costea a deschis scorul în minutul 7, dar golul a fost anulat pentru un fault la portar. La reluare, Ogbu a scăpat singur cu Iacob, dar a șutat pe lângă ('19). Negruț a fost la o palmă distanță de o nouă reușită în tricoul vișiniu, mingea ocolind de puțin vinclul porții brașovene ('24). Atacantul s-a aflat în prim plan și pe finalul primei părți, când a trimis cu capul mult peste ('44). De la oaspeți doar Mateiu și Grigorie au atentat la buturile lui Felgueiras, dar fără sorți de izbândă.

Ogbu, decisiv

CFR și-a răzbunat ocaziile în actul secund. Ogbu (foto în vișiniu) a punctat cu latul pentru 1-0, după o centrare a lui Deac ('55). Negruț putea majora diferența, însă a ratat de la punctul cu var ('67). Cu un om în minus după eliminarea lui Machado ('67), „stegarii” nu au mai avut forța să revină, clujenii bifând astfel al doilea succes consecutiv după cel cu Dinamo (3-0).


Gabionetta și Maah au plecat de la echipă

Trimiși la echipa a doua de către Vasile Miriuță, Denilson Gabionetta și Robert Maah au decis să plece de la gruparea „vișinie”. Cei doi nu au acceptat plafonul salarial (8.000 de euro pe lună) impus de șefi și au părăsit trupa feroviarii încă de săptămâna trecută. Primul s-a întors în Italia, la Parma, formație de la care a venit ca împrumut în Gruia, în timp ce al doilea și-a reziliat contractul cu clubul clujean.

Echipa de start a CFR-ului: Felgueiras - Maftei, Cadu, Rada, Camora - Djokovic, Monroy - Deac, Negruţ ('71 Rui Pedro), Costea ('62 Păun) – Ogbu ('81 Batin); Rezerve: Amadio, Tiago Lopes, Muniru, Tade

Ultimele Stiri
abonare newsletter