Sport

CFR ar putea da o mână de ajutor Universității: „Nu ne interesează situația Brașovului, vrem să batem"

CFR primește mâine vizita lui FC Brașov, echipă angrenată în lupta pentru evitarea retrogradării.

Duel dificil pentru CFR. Formația din Gruia primește vizita Brașovului, echipă aflată în foame mare de puncte. Trupa de sub Tâmpa este angrenată în cursa pentru menținerea în Liga I și nu își mai permite niciun pas greșit până la finalul campionatului. Echipa pregătită de Cornel Țălnar vine la Cluj după un succes important repurtat în fața Coronei (1-0) și vrea să profite și de relaxarea feroviarilor, care și-au irosit orice șansă de a accede în cupele europene. „Cu Corona a fost o partidă exact aşa cum ne aşteptam. Am întâlnit o echipă motivată, ştiam că nu va fi un meci prea uşor. Cele trei puncte sunt cele mai importante şi ne aduc ceva mai multă linişte. Atitudinea băieţilor a fost una pozitivă, au dat dovadă de mare caracter şi în acest meci. Ne concentrăm asupra partidei cu CFR Cluj, una foarte importantă, în care ne dorim să câştigăm”, a declarat Florentin Petre, secundul „stegarilor”.

Vor să vadă Negru(ț) în fața ochilor

„Vișiniii” nu sunt însă impresionați de situația brașovenilor. Clujenii țintesc cele trei puncte pentru a termina cât mai sus în clasament. Feroviarii au un moral bun înaintea partidei de mâine seară, de la ora 19.30. Elevii lui Vasile Miriuță au câștigat în Ștefan cel Mare contra lui Dinamo, scor 3-0, rezultat care le-a dat aripi. „Ştiu că pentru cei de la FC Braşov este un meci capital. Dacă nu vor câştiga vor intra din nou în roata retrogrădarii, dar pe noi nu ne interesează acest lucru, trebuie să câştigăm acest meci. Şi noi suntem pe un drum bun, am bătut 3-0 la Dinamo”, a susținut Sergiu Negruţ, autor al unui gol în confruntarea cu „câinii”.


Ar putea ajuta Universitatea

Dacă înving astăzi, feroviarii vor da o mână de ajutor și rivalei Universitatea, formație aflată în luptă directă cu Brașovul pentru evitarea retrogradării. „Întâlnim o echipă experimentată, cu jucători care au jucat foarte multe meciuri în Liga 1. Am mulţi prieteni acolo, i-am urmărit. Ştiu că o să fie un joc dificil, ei sunt la retrogradare şi vor veni aici să câştige. Şi noi vrem punctele, mai ales că vrem să prindem locul 5”, a precizat Maftei la Dolce Sport.

Miriuță face lobby pentru 3 jucători

CFR se va despărți în vară de o echipă întreagă. Nu mai puțin de opt jucători se află la final de contract, iar alți trei vor să plece din Gruia din cauza problemelor financiare cu care se confruntă clubul feroviar. Printre fotbaliștii care ar putea părăsi gruparea „vișinie” se numără Ionuț Rada și Vasile Maftei. Vasile Miriuță speră însă să-i păstreze pe cei doi. „Mi-aş dori ca majoritatea să rămână, în special Maftei şi Rada. Îi doresc neapărat la echipă, sunt nişte jucători extraordinari, fotbaliști cu caracter, care m-au ajutat mult prin exemplul lor la antrenament, în vestiar”, a subliniat tehnicianul CFR-ului. Miriuță face lobby și pentru păstrarea lui Mario Felgueiras, dorit de mai mutle cluburi din Europa și Liga I. „Mi-aș dori ca mulți fotbaliști să aibă caracterul lui mario. E un portar fenomenal. Sper să rămână la echipă”, a susținut antrenorul băimărean.


Rada, Piccolo, Maftei, Rui Pedro, Batin, Djokovic, Chanturia și Gabionetta sunt jucătorii care se află la final de contract cu CFR Cluj. Ciprian Deac, Ricardo Cadu și Mario Felgueiras și-au manifestat și ei intenția de a părăsi corabia „vișinie” la finalul campionatului, fiind doriți de Petrolul, Tom Tomsk, respectiv Steaua.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter