Sport

Potaissa, în fața celei mai mari provocări. Turdenii se bat pentru titlul de campioană a României!

Potaissa Turda s-a calificat în premieră în cupele europene. Trupa pregătită de Horațiu Gal a învins în play-off pe Dinamo și și-a asigurat câștigarea unei medalii naționale. Turdenii se vor bate pentru titlu cu HCM Constanța și Știința Dedeman Bacău, echipe net superioare clujenilor atât ca lot, cât și ca buget.

Performanță uriașă bifată de Potaissa Turda. Formația clujeană și-a asigurat prezența în cupele europene grație calificării la Turneul pentru locurile 1-3. În prima fază a play-off-ului, elevii lui Horațiu Gal au dispus de Dinamo, după disputarea meciului decisiv.

„Cu Dinamo plecam din postura de favoriți, dar ați văzut ce s-a întâmplat. La București am prins o repriză foarte, foarte slabă, poate cea mai slabă din tot sezonul. Am fost conduși cu 19-10, am revenit pe tabelă, dar nu îndeajuns ca să câștigăm partida. A fost o mare presiune pe umerii noștri, dar băieții s-au descurcat foarte bine acasă. Am reușit să ne mobilizăm, să ne concentrăm la joc și să restabilim egalitatea. În meciul decisiv a fost ceva extraordinar. Am dominat clar partida, deși am stat doar într-un singur portar, Szopka fiind accidentat. Băieții au jucat fantastic, merită toate laudele. Suntem o mare familie!”, a explicat Horațiu Gal pentru Monitorul de Cluj.


Bancă scurtă și buget infinit mai mic decât adversarele directe

Greul de abia acum începe pentru turdeni. Clujenii se vor duela în lupta la titlu cu HCM Constanța și Știința Dedeman Bacău. „Ne gândeam că Turneul pentru locurile 1-3 ar fi un bonus pentru noi, dar dacă analizăm bine noi deja am luat acest bonus. Am reușit să ne clasăm pe locul secund la finalul sezonului regulat, ceea ce e o mare performanță ținând cont de problemele cu care ne-am confruntat. Am avut o bancă scurtă, jucam cu aceleași handbaliști meci de meci, și un buget mult mai mic decât alte echipe care au terminat sub noi. Ar fi chiar o minune dacă am lua medaliile de argint”, a susținut Gal.

„Ne vom bate pentru fiecare minge”

Primul hop e duminică. Ardelenii vor primi vizita, de la ora 13.00, campionilor en titre, calificați în Final Four-ul Cupei EHF. „Constanța a trecut lejer de Bacău. Au o echipă foarte bună, s-au calificat și în Final Four-ul Cupei EHF, sunt într-o formă excelentă, au o bancă lungă, cu siguranță ne va fi foarte greu. Noi ne vom bate pentru șansa noastră și sperăm să facem un meci mare duminică. Avem publicul de partea noastră, ne vom lupta pentru fiecare minge așa cum am făcut-o și până acum”, a transmis tehnicianul turdenilor.


Nu au portar!

Potaissa se confruntă însă cu probleme mari de lot înaintea disputei cu HCM. „Riscăm să jucăm în poartă cu un copil de 17 ani, deoarece Varo e accidnetat. I s-a umflat genunchiul, a fost la Cluj să-și facă analize, dar sperăm că îl vom recupera până la ora jocului. Pavel se recuperează și el, iar Savic a primit o lovitură la os în meciul cu Dinamo, dar cred că va fi apt. Oboseala își spune cuvântul și în cazul lui Raul Marian, care a făcut niște meciuri foarte bune. De altfel, toți jucătorii resimt oboseala, dar nu ne vom da la o parte. Pornim ca outsideri la acest turneu, dar presiunea nu e pe noi, ci pe Constanța și Bacău, care nu concep să rateze titlul”, este optimist Gal.

A spus „pas” naționalei

Horațiu Gal a explicat și de ce a declinat oferta de a deveni antrenorul echipei naționale de handbal masculin. „Naționala nu se refuză niciodată, dar la Turda e un proiect interesant și era păcat să dau cu piciorul acestei șanse. Vom reprezenta Clujul în cupele europene și vreau să o facem la cel mai înalt nivel. Desigur că pe viitor mi-aș dori să antrenez naționala, însă acum planurile mele sunt legate de Turda. Oricum, la națională e bine să fie un antrenor care să nu activeze și la alt club, pentru că apar tot felul de discuții privind convocarea jucătorilor”, a menționat Gal.


„Vrem să ne întărim cu 2-3 jucători ca să reprezentăm cu cinste Turda și Clujul în cupele europene”, Horațiu Gal, antrenor Potaissa Turda

abonare newsletter