monitorulcj.ro Menu
Sport

Vor să pună mâna pe Coro(a)na Ligii

„U” Jolidon primește mâine vizita Coronei, în primul meci al play-off-ului Ligii Naționale de handbal feminin. În sezonul regulat, brașovencele s-au impus în ambele partide: 34-26 la Cluj și 35-26 la Brașov.

Momentul adevărului pentru „U” Jolidon. Formația clujeană dă piept mâine, de la ora 18.30, cu Corona Brașov, în play-off-ul Ligii Naționale de handbal feminin. Trupa pregătită de Horațiu Pașca e condamnată să obțină un rezultat pozitiv pentru a mai păstra șanse la calificarea la Turneul pentru locurile 1-3. Misiunea „studentelor” nu va fi însă una facilă. Brașovencele sunt cotate cu șansa a doua la câștigarea campionatului, după HCM Baia Mare.

„Nu ne dăm bătuți”

Deși pornesc cu a doua șansă în dubla cu trupa lui Bogdan Burcea, clujencele promit să-și vândă scump pielea. „E un sistem nou, practic campionatul pornește de la zero. La prima vedere, Corona e favorită în această dublă, dar noi nu ne dăm bătuți, ne vom juca șansele până la capăt. Vom încerca să dăm totul pe teren ca să ne calificăm la Turneul pentru locurile 1-3, deși știm că va fi foarte dificil”, a declarat Cosmin Sălăjan pentru Monitorul de Cluj.


„Corona nu e o echipă invincibilă”

„U” Jolidon a părăsit prematur Cupa României, dar speră să-și ia revanșa în fața suporterilor în disputa cu Corona. „Atmosfera e una bună în lot, chiar dacă suntem un pic dezamăgiți că am părăsit Cupa României mult prea devreme. Trebuie să trecem mai departe, să uităm acest insucces și să ce concentrăm asupra jocurilor cu Brașovul”, este de părere directorul sportiv al echipei clujene. Sălăjan este convins că „alb-negrele” au forța necesară să răpună Corona. Cu o singură condiție însă! „Corona e o echipă de bătut, dar depinde de forma de moment și de inspirația celor două bănci. Așteptăm cât mai multă lume la sală, Brașovul va avea și ea susținători la Cluj și avem nevoie de sprijinul susporterilor. Sper ca fanii să le încurajeze pe fete așa cum au făcut-o de fiecare dată”, a transmis oficialul.

Păstrează șanse la cupele europene

În cazul în care va fi eliminată de Brașov, Universitatea se va bate pentru locul 4, ultimul care asigură participarea în cupele europene. „Ne așteaptă o perioadă foarte aglomerată, trebuie să fim pregătiți. Chiar dacă am pierde cu Corona, vom avea șansa să ne batem pentru locul 4, care ne permite să evoluăm într-o cupă europeană. Noi nu ne gândim însă că vom pierde cu Corona. Trebuie să fim optimiști și să credem în forțele noastre”, a precizat Sălăjan.


Manșa retur va avea loc în 9 mai, de la ora 18.00. Dacă cele două formații se află la egalitate după primele două partide, atunci meciul decisiv se va disputa pe terenul Brașovului, în 10 mai.

„Brasovul are o echipă foarte bună, cu o bancă mai lungă și un lot mai valoros. O să fie un meci foarte greu pentru noi, dar ne dorim un rezultat cât mai bun. Chiar dacă la începutul sezonului eram cotate mult mai slab, cu multă încredere, dăruire și ambiție sperăm să reusim încă o dată să ne autodepășim”, Andreea Tetean, jucătoare „U” Jolidon