Sport

Vaslui, între liga a doua și desființare

SC Vaslui și Corona Brașov sunt singurele echipe din Liga I care nu și-au primit licența pentru sezonul viitor.

Situație alarmantă la Vaslui. Gruparea moldoveană nu va avea drept de joc în Liga I după ce Comisia de Licențiere din cadrul FRF a decis să nu-i acorde licența pentru sezonul următor din cauza nerespectării criteriului financiar.

„Clubul a prezentat o documentaţie în care a recunoscut că la 31 decembrie a înregistrat datorii financiare, care parţial nu au putut fi achitate până la 31 martie. Acesta a fost motivul pentru care nu a primit licenţa. Vreau să subliniez că analizând situaţia financiară a SC Vaslui în ultimii trei ani, s-a constatat o depreciere a veniturilor şi o apreciere a datoriilor din club. Astfel, în 2012 faţă de 2011 datoriile au crescut cu aproximativ 28 la sută, iar în 2013 cu încă 4 la sută. În 2013, clubul a încercat să eficientizeze activitatea prin reducerea salariilor, însă acest mecanism a fost insuficient în lipsa unor finanţări. Situaţia clubului, în general, este proastă. Au fost numeroase litigii semnalate, care nu au fost documentate, reprezentanţii clubului asumându-şi faptul că nu au putut proba, în faţa comisiei, că datoriile către jucători au fost achitate. În aceste condiţii, cu unanimitate de voturi s-a respins cererea de acordare a licenţei”, a precizat Magdalena Filip, preşedintele comisiei de fond a Sistemului Naţional de Licenţiere.


Năvădariul și FC Brașov au câștigat la apel

Săgeata Năvodari și FC Brașov nu au primit nici ele licența, însă au atacat decizia și au avut câștig de cauză la recurs. Singura care nu și-a depus dosarul de licențiere a fost Corona Brașov. „Procesul de licențiere începe la 31 martie și se încheie la 16 mai pe plan național, cu liga a doua. Un număr de 17 cluburi din Liga I au solicitat licența pentru sezonul viitor, nu și Corona Brașov. Administrație de licențiere a venit cu propunerea de acordare a licenței pentru 15 cluburi, iar pentru două nu. Este vorba de FC Brașov (criteriul de infrastructură) și Sporting Vaslui (criteriu financiar). Comisia de licențiere a refuzat licența unui al treilea club, Săgeata Năvodari, pentru infrastructură. SC Vaslui nu a făcut apel și hotărârea a devenit definitivă la data de 23 aprilie. FC Brașov și Săgeata au făcut apel, au fost audiate la data de 30 aprilie, Comisia a admis apelurile și le-a acordat licență la Liga I”, a afirmat Viorel Duru, directorul de licenţiere din cadrul FRF.

Interesant este faptul că Săgeata a luat licența cu un acord de a juca meciurile de pe teren propriu în sezonul viitor la Mediaș!


Locul Vasluiului va fi luat de echipa care se situează pe poziția a 15-a în Liga I. „Regulamentul FRF spune clar că formația care nu primește licența este retrogradată în Liga 2, iar în Liga 1 rămâne primul club care are licența. Deci locul 15, 16, 17 sau 18”, a explicat Duru.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter