Sport

Suspans prelungit! „U" Mobitelco egalează Sibiul în play-off și joacă decisivul pentru semifinale în deplasare

„U” BT Mobitelco a reușit să restabilească egalitatea în confruntarea cu CSU Sibiu, scor 2-2. Meciul decisiv se va disputa, miercuri, pe terenul sibienilor. Învingătoarea se va califica în careul de ași, unde va da piept cu campioana CSU Ploiești.

Dramatism și mulți nervi.Așa poate fi caracterizată seria dintre „U” BT Mobitelco și CSU Atlassib Sibiu. Cele două rivale vor juca meciul decisiv pentru calificarea în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin, după ce clujenii au reușit să egaleze la 2 situația la general.

Dispute antrenante

Conduși cu 2-0, clujenii nu aveau altă variantă decât victoria în meciurile 3 și 4. Sibienii au fost însă o nucă foarte greu de spart. Universitarii au câștigat dramatic partida cu numărul 3, grație lui Mihai Silvășan, care a fost imperial la loviturile libere. Elevii lui Dorin Pintea s-au impus cu 80-76, dar cele mai mari emoții le-au avut în jocul 4, unul interzis cardiacilor. „Studenții” au recuperat spectaculos 16 puncte și puteau tranșa soarta în favoarea lor cu două secunde înainte de final, dar Sparks a reușit doar o singură aruncare liberă, împingând astfel meciul în prelungiri. Repriza suplimentară a fost una la fel de dramatică. „Alb-negrii” au condus și la 10 puncte diferență, dar sibienii au reușit să recupereze ecartul și chiar aveau șansa victoriei prin Calotă, care a fost blocat la sacrificiu de jucătorii echipei gazdă. Stafful sibienilor a cerut fault, dar arbitrii nu au dictat nimic, astfel că întâlnirea s-a încheiat cu succesul trupei de pe malul Someșului, scor 90-89.


Kuburovic, la înălțime

Cel mai bun marcator ai „U” BT Mobitelco în meicul 4 a fost Ivan Kuburovic. Sârbul a bifat 21 de puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive și o intercepție. „A fost un meci foarte greu, am jucat sub presiune. În această partidă am arătat că putem reveni și de la diferențe mari de scor și să câștigăm. Cred că este doar un pas, unul mare e drept, către semifinale. Mergem la Sibiu pentru a face tot posibilul să câștigăm. Pe final a trebuit să ies pentru că mi s-a rupt gheata! A fost un meci încrâncenat!”, a declarat Kuburovic. „S-a repetat primul meci de la Sibiu, când ne-au bătut ei în prelungiri, dar acum am câștigat noi. Îmi pare rău că suporterii sibieni nu știu să și piardă, la Sibiu nu a strigat nimeni ce au strigat ei aici (hoții, hoții, n.red). Am început foarte slab, am fost puțin obosiți după meciul 3, dar în momentul în care am văzut că s-au desprins la 16 puncte am schimbat tactica. Am încercat să rupem jocul, am pornit o apărare-zonă și ne-a mers foarte bine. Am câștigat și pe șuturile de trei puncte”, a explicat Dorin Pintea.

Sibienii dau vina pe arbitraj

Înfrângerea din meciul 4 a fost cu greu digerată de sibieni. Oficialii formației au acuzat dur arbitrajul lui Marius Ciulin, Dragoș Nicolae și Dragoș Stan. Miodrag Perisic le-a reproșat arbitrilor faptul că i-au favorizat pe clujeni, în special la ultima fază de joc, când Octavian Popa Calotă a fost oprit în două rânduri de baschetbaliștii unversitari. „Am controlat meciul în mare parte. La ultimele trei partide, cei de la Cluj au avut 30 de aruncări libere, adică 10 aruncări per meci, cu mult mai multe decât noi. Apoi, la Bojovic s-a fluierat fault și a fost eliminat, în loc să se pună coșul. A urmat Austin și după el și Ceskovic a fost eliminat. Este adevărat că vreo 3-4 minute nu am găsit soluții. La ultima fază a fost fault clar! Nu știu exact ce jucător a făcut fault, dar a fost fault clar!”, a răbufnit tehnicianul Sibiului. „Eu sunt mândru de cum am jucat până acum. Suntem uniți și suntem o echipă care joacă cu inima, iar eu sunt mândru de jucătorii mei și vreau să le mulțumesc! Vom încerca să ne calificăm în semifinale. Ne dorim cu toții foarte mult lucrul acesta!”, a completat Perisic.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter