Sport

„U" Mobitelco nu abandonează lupta cu Sibiul: „Credem în calificare"

Condusă cu 2-0 la general, „U” BT Mobitelco e obligată să câștige vineri în fața rivalei CSU Atlassib Sibiu pentru a rămâne în cărțile calificării în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin. Clujenii au pierdut la mustață primele două meciuri disputate la Sibiu: 75-77 și 71-77.

Sursa foto: u-mobitelco.ro Sursa foto: u-mobitelco.ro

Situație delicată pentru „U” BT Mobitelco. Formația clujeană riscă să rateze din nou podiumul LNBM dacă nu reușește să echilibreze disputa cu Sibiul. Trupa pregătită de Dorin Pintea a cedat primele două meciuri deși a avut soarta în propriile mâini. În primul joc, universitarii au controlat ostilitățile pe teren până spre final, însă sibienii au revenit incredibil pe tabelă și au împins duelul în prelungiri, unde s-au și impus cu 77-75. Meciul doi a fost la fel de dramatic. „Studenții” au avut și 17 puncte avans, la finalul primului sfert, dar jucătorii lui Miodrag Perisic au recuperat treptat și au reușit astfel să-și adjudece victoria. CSU mai are nevoie doar de un singur succes pentru a obține accederea în semifinale.

„Nu cedăm lupta”

Conduși cu 2-0, universitarii nu cedează însă lupta. Clujenii sunt optimiști că pot întoarce soarta în favoarea lor. „ Suntem nervoși și frustrați că am pierdut primele două jocuri. Primul meci l-am avut în mână, am scăpat victoria printre degete din cauza unor greșeli copilărești. Încă mai credem în calificare, nu cedăm bătălia, vom lupta până la capăt! Suntem obligați să câștigăm, e ultima noatsră șansă de a mai rămâne în cărțile calificării. Suntem optimiști că putem egala la 2, avem această forță”, este mesajul de luptă al lui Mihai Silvășan.


„Nu sunt de nebătut”

În sezonul regulat, „U" BT Mobitelco a măturat pe jos, pe teren propriu, cu rivalii din Sibiu. Silvășan atrage însă atenția asupra disputei de vineri seara. „Știm că i-am bătut în campionat, dar niciun meci nu seamănă cu altul. Nu pot să spun că sunt mai puternici acum, dar au o echipă bună, destul de închegată și cu jucători care pot să facă diferența pe teren. Au jucat și pe teren propriu, au fost impulsionați de public, dar nu sunt de nebătut. Noi nu ne permitem niciun pas greșit, nu avem voie să ne relaxăm niciun moment”, a avertizat căpitanul trupei de pe malul Someșului.

Atenție la Bojovic și Ceskovic!

Principalele arme ale Sibiului în confruntarea cu echipa universitară au fost Matija Ceskovic și Milos Bojovic, care au fost de neoprit sub panou. „Sper că fanii noștri nu și-au pierdut încrederea în noi, vom face tot posibilul să le demonstrăm că suntem capabili să întoarcem soarta în favoarea noastră. Trebuie însă să fim mai atenți la recuperările lor ofensive și să le anihilăm principalele lor arme, pe Bojovic și Ceskovic”, a precizat Silvășan pentru Monitorul de Cluj.


Piloți pentru o zi

Pentru a mai detensiona atmosfera, Dorin Pintea și-a dus elevii să viziteze Aeroportul Militar Câmpia Turzii. Acțiunea a fost primită cu brațele deschise de către jucători. Baschetbaliștii au imortalizat momentul postând mai multe imagini pe rețele de socializare. „Am fost invitați de către conducerea Aeroportului din Câmpia Turzii, ne-am simțit foarte bine, ne-am relaxat puțin. Le mulțumim pentru amabilitate celor de la aeroport”, a declarat Dorin Pintea.

Meciul 3 al confruntării dintre „U” BT Mobitelco și CSU Sibiu are loc vineri, 2 mai, de la ora 18.45, la Sala Sporturilor „Horia Demian”. Meciul 4 (daca va fi cazul) se va disputa sâmbătă, de la ora 20.00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter