Sport

Rugbiștii de la „U" au spart gheața în SuperLigă

Rugbiștii Universității Cluj au bifat primul succes în noul sezon al SuperLigii, contra celor de la Dinamo București, scor 24-22 (17-16).

În sfârșit victorie! După trei etape de secetă, „U” Cluj a reușit să spargă gheața și să câștige primul meci în actuala ediție a SuperLigii CEC Bank. Victima „alb-negrilor” a fost Dinamo București, „lanterna roșie” a campionatului. Reuşitele „studenților” au fost semnate de Ionuţ Dimofte (eseu, 3 transformări, lovitură de pedeapsă), Van Vyk McGrath (eseu) şi Valentin Roşu (eseu).

Victorie prețioasă

Pentru ambele echipe victoria în acest meci era extrem de importantă, având în vedere obiectivul propus: calificarea în play-off-ul SuperLigii Naţionale. „E o victorie binevenită după trei înfrângeri consecutive. Felicit băieţii, mergem înainte cu un moral mult mai bun! Dar trebuie să recunoaştem că am făcut un joc slab, în special în apărare. E clar că trebuie să muncim mai mult la sistemul defensiv, avem fluctuaţii de la meci la meci. Acum am câştigat, şi ceea ce contează sunt punctele din clasament, mai ales că, în noul sistem competiţional, şi locul şase are şanse la semifinale, unde, cel mai probabil ne vom bate tot cu Dinamo. Iar bucureştenii au o echipă foarte bună şi motivată”, a declarat Bogdan Cantor, antrenorul clujenilor.


Misiune imposibilă

În runda următoare, universitarii vor juca pe terenul campioanei RCM Timișoara, partidă programată dumunică, 4 mai, de la ora 11.00. „Ne aşteaptă însă un meci şi mai greu, la Timişoara”, a precizat Cantor.

„U” Cluj ocupă locul 6 în clasament, cu 5 puncte. Liderul SuperLigii e Baia Mare (18p), urmată de Timișoara (16p), Farul Constanța (13p), CSM București (11p) și Steaua (10p). Dinamo ocupă ultima poziție, cu 1 punct adunat în 5 meciuri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter