Sport

Miriuță, foc și pară pe jucători: „Cine nu mă respectă, nu joacă”

Vasile Miriuță a pus tunurile pe jucători după eșecul cu Astra Giurgiu, scor 0-1.

Cel puțin 11 fotbaliști vor pleca în vară de la CFR. Dacă nu va accepta micșorarea salariului, Ricardo Cadu se va număra și el printre fotbaliștii care vor părăsi corabia fevoriară. Lusitanul câștigă 360.000 de euro pe an.

CFR și-a luat adio de la Europa după înfrângerea cu Astra. Formația din Gruia se află la 11 puncte distanță de locul 4, ocupat de Dinamo, cu 5 etape înainte de final. Deși dădea semne de revenire, trupa feroviară a clacat lamentabil la Giurgiu. „Vișiniii” nu și-au creat nicio ocazie de gol chiar dacă au evoluat o repriză cu un om în plus. Prestația clujenilor l-a scos din minți pe Vasile Miriuță. Tehnicianul a „turbat” la finalul jocului. Băimăreanul i-a luat în colimator pe Robert Maah și Denilson Gabionetta, cărora le-a reproșat că nu dau totul la antrenamente. Mai mult, cei doi au fost excluși de la prima echipă și vor pleca în vară de la CFR. Pe această listă figurează și Paul Batin, care nu a mai jucat din etapa a 23-a.


„Important e să existe respect. Aşa cum eu îi respect pe jucători, aşa să mă respecte şi ei pe mine. Lucrul acesta chiar există în vestiar. Cei care nu s-au pregătit cum trebuie, s-au autoeliminat, nu cum s-a scris că i-a dat Miriuţă afară. Cei care nu se pregătesc şi nu fac ceea ce le spun la antrenamente, cei care nu au chef, se elimină singuri. Dacă un Cadu, un Maftei, Piccolo sau Felgueiras, jucători cu experienţă, se dedică trup şi suflet, atunci aşa trebuie să fie toţi!”, a răbufnit Miriuţă la Dolce Sport.

„N-am mai văzut așa ceva”

Evoluția feroviarilor l-a surprins până și pe Basarab Panduru. Fostul internațional i-a pus la zid pe ardeleni. „Mă miră că Astra nu a câştigat cu 4 sau 5 la zero. Cam atât ar fi trebuit să se termine meciul. CFR nu poate vorbi de Europa, e mai aproape de primul loc retrogradabil decât de locul 4. N-am mai văzut aşa ceva, e imposibil ca o echipă în superioritate numerică să nu-şi creeze măcar o ocazie importantă”, a afirmat Panduru pentru aceeași sursă.


„Așa se întâmplă când dormi”

Mario Felgueiras a explicat eșecul cu Astra. Goalkeeper-ul lusitan le-a cerut scuze fanilor pentru prestația de la Giurgiu. „Aşa se întâmplă la fotbal dacă dormi. Toată lumea a intrat foarte rău în acest meci, am pierdut trei puncte extrem de importante. Astra a jucat bine, dar şi datorită faptului că i-am lăsat noi să joace. Ne cerem scuze fanilor și antrenorului. De ce am ajuns aici? A fost un sezon foarte greu, am întâmpinat multe probleme. Trebuie să ne închidem în vestiar şi să ne ajutăm unii pe alţii”, a fost mesajul lui Felgueiras.

Cadu a bătut un record vechi, dar va absenta cu Chiajna

Problemele pentru CFR continuă însă. La jocul cu Chiajna, formația din Gruia nu va conta pe Ricardo Cadu, care a fost eliminat în partida cu Astra. Contra giurgiuvenilor, lusitanul a egalat însă un record vechi de 38 de ani pentru formația sa. Portughezul a strâns 199 de prezențe în Liga I, egalând astfel recordul stabilit de Marius Bretan în perioada 1968-1976. Fotbalistul de 32 de ani a marcat 27 de goluri în tricoul vișiniu din 2006 încoace.


Amadio, Velayos, Maftei, Piccolo, Rada, Djokovic, Rui Pedro, Maah, Chanturia, Batin și Gabionetta sunt jucătorii care vor pleca în vară de la CFR.

abonare newsletter