Sport

Topul echipelor din Liga I pentru care au jucat fotbalişti sub 21 de ani

Zece la sută dintre fotbaliştii care au evoluat în partidele de până acum ale ediţiei 2013-2014 a Ligii I au vârste sub 21 de ani, se arată într-o statistică realizată de Liga Profesionistă de Fotbal.

Topul echipelor pentru care au jucat fotbalişti sub 21 de ani:

1 Viitorul Constanţa


2 Dinamo, ASC Poli Timişoara

3 Corona Braşov, Steaua şi Universitatea Cluj


"56 de fotbalişti cu vârsta sub 21 de ani au bifat cel puţin o prezenţă în actuala ediţie de campionat, asta însemnând 10,1 la sută din totalul fotbaliştilor care au evoluat în acest sezon. Cei mai mulţi dintre ei se regăsesc în lotul Viitorului, formaţia antrenată de Bogdan Vintilă bazându-se pe 12 jucători născuţi după anul 1993. Pe locul al doilea, la egalitate, sunt Dinamo şi ACS Poli Timişoara, fiecare cu câte şase fotbalişti care îndeplinesc acelaşi barem statistic. Pe podium încap şi cei de la Corona Brasov, Steaua şi Universitatea Cluj, fiecare cu câte patru tineri de mare perspectivă", se menţionează pe site-ul LPF.

Două echipe din Liga I nu au folosit în partidele de până acum niciun jucător sub 21 de ani: FC Botoşani, care este şi formaţia cu cea mai mare medie de vârstă (28 ani), şi Pandurii Târgu Jiu.


Conform statisticii LPF, în ediţia 2013-2014 cluburile au folosit 197 de jucători străini, un record în istoria primului eşalon.

Ultimele Stiri
abonare newsletter