Sport

„U" și-a pierdut căpitanul!

Universitatea Cluj nu va conta pe căpitanul Dan Bucșa și Karim Boutadjine în confruntarea cu ACS Poli Timișoara, vitală în lupta pentru salvarea de la retrogradare. În schimb, între buturi va reveni Robert Veselovsky.

Bucșa a evoluat în 25 de partide (24 ca integralist), în timp ce Boutadjine a strâns 8 meciuri în tricoul alb-negru în condițiile în care a venit la Cluj în iarnă.

Se încinge lupta în subsolul clasamentului. Cel puțin 10 echipe tremură pentru menținerea în Liga I. De la locul opt în jos, oricare dintre formații poate retrograda, fiind despărțite între ele doar de câteva puncte.


10 echipe pot retrograda

În cursa pentru salvare se află și Universitatea Cluj, care a luat o gură mare de oxigen după victoria cu FC Botoșani, scor 2-1. „Șepcile roșii” au urcat pe locul 13 în clasament, cu 30 de puncte, însă Viitorul, FC Brașov, Oțelul Galați și Săgeata Năvodari le suflă în ceafă. Mai mult, „studenții” au un program infernal până la finalul campionatului. Clujenii vor juca în deplasare la Timișoara, Viitorul, Corona și FC Brașov, contracandidate în bătălia pentru evitarea retrogradării, și acasă cu liderul Steaua, FC Vaslui și Pandurii, ultimele două fiind angrenate în cursa pentru cupele europene.

Fără două piese de bază

Misiunea trupei universitare va fi și mai dificilă după ce mai mulți jucători se află în pericol de a nu juca. Pentru jocul cu Poli, Mihai Teja i-a pierdut pe căpitanul Dan Bucșa și Karim Boutadjine, doi jucători de bază în angrenajul formației „alb-negre”. Cei doi au văzut al patrulea cartonaș galben în disputa cu Botoșani și vor absenta astfel în partida cu Timișoara. De asemenea, fundașul Emil Ninu și mijlocașul Ionuț Târnăcop riscă să nu evolueze în meciul cu Vaslui dacă primesc avertismente în jocul de luni seara. Primul a adunat 3 galbene, iar ultimul a fost „îngălbenit” de opt ori și va sta câte o etapă la fiecare cartonaș primit de acum încolo.


„Lupta continuă”

Mihai Teja stă și el pe cuie. Tehnicianul le-a transmis elevilor săi să nu se culce pe o ureche după succesul repurtat în fața Botoșaniului și să continue să muncească pentru a-și îndeplini obiectivul. „Mă bucur pentru cele trei puncte, pentru că băieții au revenit după ce am fost conduși, lucru care nu este ușor. Au fost goluri stupide, atât al lor, cât și al nostru. Nu am făcut un joc extraordinar, sperăm să fie mai bun data viitoare. Este foarte greu să ai 4-5 meciuri bune la rând. Am trecut peste linia retrogradării, dar lupta continuă. Suntem 6 echipe la diferență mică și oricând se pot schimba lucrurile în clasament. Sper să mai acumulăm puncte și să ne distanțăm”, a subliniat Teja.

Contra Timișoarei, Teja ar putea alinia următorul prim 11: Veselovsky – Ciupe, Abrudan, Ninu, Gercaliu – Lungu, Cristocea – Sauvadet, Calcan, Târnăcop – Lemnaru.



Clasament Liga I

1. Steaua  62p

2. Astra  56p


3. Petrolul  52p

4. Dinamo 46p


5. FC Vaslui  45p

6. Pandurii  42p

7. CFR Cluj  38p

8. FC Botoșani  35p

9. Chiajna  34p

10. Gaz Metan  33p

11. Ceahlăul  33p

12. ACS Poli  31p

13. „U” Cluj  30p

14. Săgeata   29p

15. Oțelul Galați  28p

16. FC Brașov  27p

17. Viitorul  27p

18. Corona Brașov  14p

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter