Sport

Clujeanca Alexia Dascăl s-a întors cu o tolbă de medalii de la CN de înot - FOTO

Sportiva clujeană a cucerit nu mai puțin de 8 medalii la CN de juniori II, de la Baia Mare.

Alexia Dascăl nu se dezminte. Sportiva în vârstă de 13 ani a făcut legea la Campionatele Naționale de juniori II, care s-au desfășurat la Baia Mare, în perioada 10-13 aprilie. Înotătoarea clujeană a cucerit nu mai puțin de opt medalii, dintre care patru de aur, una de argint și trei de bronz!

A dominat competiția

Aurul și l-a adjudecat în probele 50 m fluture, 50 m spate, 100 m spate și 200 m spate. În proba de 50 m liber, Alexia a terminat pe locul secund, iar la 200 m mixt, 100 m liber și 100 m fluture a încheiat concursul pe treapta a treia a podiumului.


„Suntem foarte mulțumiți de rezultatele pe care le-a obținut Alexia. A demonstrat că prin multă muncă, seriozitate și încredere în sine poate să ajungă pe podium și să fie un concurent de temut pentru ceilalți adversari. Chiar dacă în calificări nu a reușit să termine pe primele locuri, în finală s-a mobilizat foarte bine și a dovenit că e în stare să cucerească medalii. Suntem încrezători că pe viitor Alexia are forța necesară să obțină performanțe mult mai importante. Are toate calitățile și atuurile pentru a reuși”, a declarat Andreea Dascăl, mama Alexiei, pentru Monitorul de Cluj.

Încurajată de tatăl ei

Deși e omniprezentă la competițiile fetelor sale, Andreea Dascăl, nu a putut să fie alături de Alexia la concursul de la Baia Mare. De această dată, Alexia a fost însoțită doar de tatăl ei, Nicolae Dascăl. „A trebuit să rămân cu Ana acasă, pentru că ea nu avea drept de participare, ea concurează la altă categorie. Soțul meu a fost alături de Alexia. El a avut grijă de ea, el e suportul numărul unu al fetelor. Eu mă ocup mai mult de partea cu gătitul, dusul la școală, dar ne completăm reciproc”, a dezvăluit Andreea Dascăl.


Următorul concurs la care va participa Alexia Dascăl e programat în iunie. Sportiva va concura la Campionatele Naționale de juniori II, de la București.

Ultimele Stiri
abonare newsletter