Sport

Un kenyan a câștigat Maratonul Internațional Cluj

Elisha Sawe a câștigat Maratonul Internațional AROBS Cluj. Atletul în vârstă de 32 de ani a parcurs cei 42,195 de kilometri în mai puțin de două ore și jumătate (2h 27 min 26 sec). Clujeanul Claudiu Gorgan a ocupat poziția a patra. La feminin, Maratonul a fost adjudecat de unguroaica Tunde Szabo.

Peste 3.000 de participanți au luat parte la cea de-a patra ediție a Maratonului Internațional AROBS Cluj, în cele 5 probe. Marele câștigător al competiției a fost un kenyan, Elisha Sawe. Atletul în vârstă de 32 de ani a parcurs cei 42,195 de kilometri în mai puțin de două ore și jumătate (2h 27 min 26 sec). Sportivul african a fost recompensat cu 3.000 de lei. La feminin, Maratonul a fost adjudecat de unguroaica Tunde Szabo.

Alergător de cursă lungă

În proba de semimaraton, de 21 kilometri, a alergat şi un bărbat în vârstă de 81 de ani din Arad, Gheorghe Moşion, acesta fiind cel mai vârstnic concurent înscris în competiţie. „Eu alerg de mulţi ani la concursuri de maraton şi semimaraton, pentru că aşa cred că îmi menţin sănătatea. Am început să alerg când aveam 52 de ani, ca să slăbesc şi pentru că am avut o boală la plămâni, şi de atunci nu m-am mai oprit. Mă simt acum, la 81 de ani, ca la 50 de ani. Mă antrenez acasă, la Arad, alergând câteva ore pe săptămână pe câmp, la muncile câmpului. Anul acesta am alergat deja la probe de la maratonul de la Hunedoara şi Alba Iulia, iar la Cluj-Napoca am participat la toate ediţiile. Anul trecut am alergat în 13 maratoane în ţară, în acest an sper să alerg în mai multe”, a declarat Moşion, care a trecut linia de finish, cu un timp, pentru prima oară, sub pragul de trei ore.


Rezultatele Maratonului Internațional AROBS Cluj:

Masculin


1. Elisha Sawe (Kenya)
2. Tamas Nagy (Ungaria)
3. Eugen Sorop

Maraton feminin


1. Tunde Szabo (Ungaria)
2. Ana Veronica Rodean
3. Elena Moagă

Semimaraton feminin


1. Daniela Cîrlan
2. Andra Loredana Ologu
3. Adela Bălțoi

 Semimaraton masculin


1. Alexandru Staicu
2. Alexandru Pop
3. Alexandru Cornescu

Ștafetă feminin

1. Parcul est
2. Melcii veseli
3. Experiența multisport

Ștafetă masculin

1. Kenienii
2. Kipkelenge Team
3. Echipa dintre lacuri

Crosul Banca Transilvania:

Feminin

1. Maria Marinescu
2. Adriana Muscă
3. Diana Pleșa

Masculin

1. Andrei Onofrei
2. Sebestyen Istvan
3. Andrei Crainic

Cel mai vârstnic alergător: Gheorghe Moșion

Cea mai vârstnică alergătoare: Blenessy Ildiko

Cel mai tânăr alergător: Motlak Vielmos

Cel mai fidel alergător: Elena Crișan

Cea mai tânără alergătoare: Miruna Toșa

Premiul special: Georgeta Fântânaru

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter