Sport

„U” pune tunurile pe arbitri: „Sunt cei mai mari hoți"

„Șepcile roșii" l-au atacat dur pe centralul Cătălin Popa. Arbitrul piteștean a influențat decisiv soarta partidei dintre Săgeata și „U" Cluj, după ce a dictat eronat un penalty pentru gazde, fază din care a rezultat unicul gol al meciului. Reluările TV arată că Veselovsky nu îl faultează pe atacantul gazdelor, Guerra.

Universitatea Cluj se află într-o situație ingrată cu opt etape înainte de final. „Studenții” au pierdut derby-ul suferinței cu Săgeata Năvodari și continuă să tremure pentru salvarea de la retrogradare. În urma eșecului cu constănțenii, „șepcile roșii” au picat pe poziția a 15-a în clasament, la doar un punct distanță de FC Brașov și Viitorul, ocupantele locurilor 16, respectiv 17. Astfel, confruntarea cu FC Botoșani devine vitală pentru clujeni în vederea menținerii în primul eșalon fotbalistic din România.

Păcălit de Guerra

„Alb-negrii” au fost privați de un punct pe terenul Săgeții. Centralul partidei, Cătălin Popa, a ținut morțiș să se afle în centrul atenției. Arbitrul ploieștean a acordat în mod eronat un penalty gazdelor, fază din care a rezultat unicul gol al partidei. Faza cu pricina s-a produs în minutul 80. Portarul oaspeților, Robert Veselovsky, a ieşit să boxeze o minge în centrul careului, a ratat întâlnirea cu balonul, dar şi cea cu atacantul gazdelor. Guerra a căzut teatral, păcălindu-l astfel pe Cătălin Popa, care a arătat punctul cu var fără să ezite.


Teja: „Nu poți să dai penalty dacă nu ești sigur”

Decizia lui Popa l-a scos din sărite pe Mihai Teja. Tehnicianul a sărit la gâtul centralului, pe care îl acuză că a viciat rezultatul. „Într-adevăr, nu am făcut un meci foarte bun, parcă am intrat pe vârfuri, nu am avut agresivitate, dar asta nu scuză prestația arbitrilor. Într-un asemenea moment nu poți să dai 11 metri dacă nu ești sigur. Pierdem puncte din cauza greșelilor de arbitraj, spre finalul campionatului vor fi foarte importante. Am trăit în acest meci niște momente cum numai la Ceahlăul mai vedeai în anii ‘80. Aruncau mingi în teren, toată banca era în picioare, când era un contact se țipa de parcă l-ar fi înjunghiat...  Și văd că arbitrii sunt influentați de acești conducători”, a răbufnit Teja, la Dolce Sport.

„Cei mai mari hoți”

Și fotbaliștii l-au luat în colimator pe central. În drumul către vestiare, jucătorii clujeni și-au strigat nemulțumirile din toate puterile față de penalty-ul acordat constănțenilor. „Asta e bătaie de joc. La Poarta Albă să rămâneți. Filmați-i pe ei! Sunt cei mai mari hoți!”, au strigat universitarii la ieșirea de pe teren.


„S-a văzut clar pe imaginile TV, dar şi din desfăşurarea meciului, că nu a fost penalty. Sunt sigur că inclusiv arbitrul Cătălin Popa e conştient de acest lucru. Ceea ce nu înţeleg eu e cum Sebastian Colţescu, arbitru adiţional pe cealaltă parte a terenului, a spus că a fost o decizie corectă. Dânsul a încercat să ne liniştească după meci spunând că s-a luat măsura corect, însă nu avea vizibilitatea necesară să vadă faza. Am primit asigurări inclusiv de la Comisia Centrală a Arbitrilor că vor analiza cele întâmplate luni. Din păcate, s-a văzut că orice greşeală de arbitraj ne poate costa foarte scump. Sperăm să nu mai trăim aşa ceva”, a precizat Vlad Munteanu, administratorul special al clubului.

„E o greșeală impardonabilă”

Popa a fost pus la zid și de către experți în arbitraj. „Este vorba de o greşeală impardonabilă a lui Cătălin Popa la faza penalty-ului. Nu există contact între Veselovsky şi Guerra. Eroarea este cu atât mai mare pentru că faza s-a petrecut între arbitrul de centru şi cel adiţional. La un astfel de meci important nu poţi să dai 11 metri, dacă nu eşti absolut sigur. Repet, este o greşeală impardonabilă”, a explicat analistul în arbitraj, Dan Lăzărescu, la DolceSport.


Clasament Liga I

1. Steaua  62p

2. Astra  53p


3. Petrolul  49p

4. Dinamo 43p


5. FC Vaslui  42p

6. Pandurii  41p

7. CFR Cluj  35p

8. FC Botoșani  35p

9. Chiajna  34p

10. Gaz Metan  33p

11. Ceahlăul  33p

12. ACS Poli  30p

13. Oțelul Galați  28p

14. Săgeata   28p

15. „U” Cluj   27p

16. FC Brașov  26p

17. Viitorul  26p

18. Corona Brașov  13p

Ultimele Stiri
abonare newsletter