Sport

Evoluție bună pentru Tempestini Jr. la Raliul Acropolelor

Raliul Acropolelor a fost ultimul test pentru Simone Tempestini și Dorin Pulpea înaintea debutului în Junior WRC. După evoluția bună din Grecia, echipajul Napoca Rally Academy a plecat direct spre Portugalia pentru etapa din Campionatul Mondial, care se va desfășura în perioada 3 – 6 aprilie 2014.

Simone Tempestini, campion național la juniori în 2013, a luat startul în Grecia cu Citroen DS3 R3, model cu care va participa și în Campionatul Mondial de Raliuri (Junior WRC). Juniorul Napoca Rally Academy a început raliul prudent și după primele trei probe ale zilei se afla pe locul 5 în clasamentul 2WD. „Asfaltul nu este suprafața mea preferată și nu am riscat foarte mult”, a explicat Simone. Pe următoarele 3 probe, ultimele din prima zi, Tempestini Jr. și Dorin Pulpea au mărit ritmul, fără să riște însă nimic, și au urcat până pe locul 3 în clasamentul 2WD.

Mai curajoși

Cei doi piloți au început ziua a doua cu un ritm mult mai ridicat. Tempestini și Pulpea au terminat prima specială cu cel de-al doilea timp, pe proba a doua au fost cei mai rapizi, iar pe a treia au avut iarăși al doilea timp, ceea ce i-a propulsat pe locul al doilea în clasamentul 2WD. „Îmi place la nebunie să pilotez pe macadam și această zi a fost una de pregătire pentru etapa din Campionatul Mondial. Ne-am intrat repede în ritm cu modelul Citroen DS3 R3 pe macadam și sunt mulțumit de timpii obținuți”, a declarat Tempestini.


Forțat să abandoneze

Juniorul echipei NRA a menținut același ritm și pe cea de-a doua buclă și înaintea ultimei probe a preluat conducerea la 2WD cu un avans de 4,2 secunde față de următorul clasat. La cea de-a doua trecere pe speciala Loutraki, ultima a raliului, pilotul italian a trecut prea tare printr-un vad de apă și a spart radiatorul mașinii, fiind nevoit să se oprească pe probă. „Îmi pare rău că nu am terminat raliul, dar, în același timp, sunt bucuros că am reușit să mai câștigăm o probă și că avem un ritm bun pe macadam cu noua mașină, ceea ce era și obiectivul nostru. Ținând cont că nu suntem implicați tot sezonul în ERC la două roți motrice, am decis să nu riscăm, după incidentul de pe ultima probă, și ne-am oprit pentru a nu strica mai mult mașina. Sunt încrezător că putem face un sezon bun și în Junior WRC. Va fi un an în care trebuie să acumulăm experiență și apoi vom ataca titlul mondial”, a precizat Simone Tempestini.

Ajuns la ediția cu numărul 60, Raliul Acropolelor a fost etapa a treia din Campionatul European de Raliuri (ERC) și a fost inclus, în premieră, în acest campionat după ediția din 1968. Formatul din 2014 a fost unul inedit, cu o zi pe asfalt și una pe macadam.

Ultimele Stiri
abonare newsletter