Sport

Sauvadet se pune bine cu fanii Universității: „Sunt incredibili! Știu să facă atmosferă și să-și susțină echipa"

Florent Sauvadet a semnat până în vară cu Universitatea Cluj. Francezul și-a propus să pună umărul la salvarea echipei de la retrogradare.

Fotbalistul de 25 de ani are șanse mari să debuteze în tricoul alb-negru în meciul cu Gaz Metan Mediaș, programat luni, pe Cluj Arena, de la ora 18.30.

„Mă bucur foarte mult că am ajuns într-un oraş mare, la o echipă cu fani pătimaşi. Cunosc multe lucruri despre acest club și despre campionatul din România. Ştiu că suporterii Universităţii nu iubesc Petrolul, formație la care am evoluat și eu, dar când voi îmbrăca tricoul alb-negru voi da sută la sută pentru noua mea echipă. Obiectivul meu este să joc și să o fac cât mai bine pentru a-mi ajuta colegii să-și îndeplinească obiectivul”, a promis francezul. Mijlocașul a fost cucerit de suporterii universitari la derby-ul cu CFR. „Am văzut derby-ul Clujului din tribună, iar fanii noştri au făcut un spectacol deosebit. Sunt incredibili. Ştiu să facă atmosferă şi să-şi susţină echipa, îmi plac foarte mult”, a dezvăluit Sauvadet.


„U” Cluj a urcat pe locul 14 în clasament după victoria repurtată în fața rivalei din oraș. „Șepcile” nu și-au asigurat însă matematic prezența în primul eșalon și în sezonul viitor. Florent Sauvadet e dispus să joace pe orice post doar pentru a-și ajuta noii colegi să-și ducă misiunea la bun sfârșit.

„Sunt la început, dar îmi doresc foarte mult să joc. Vreau să ating cât mai repede forma care m-a consacrat. Din păcate, în ultima perioada nu am avut meciuri în picioare, am fost accidentat, dar acum sunt pregătit. Ştiu că e o mare concurenţă  în atac, Lemnaru e un jucător foarte bun, dar acesta e un lucru benefic la orice club. Eu unul pot să evoluez ca extremă sau în spatele vârfului, dar pot să joc și ca vârf împins. Sunt dispus să joc acolo unde îmi va cere antrenorul”, a conchis francezul, care a evoluat ultima dată la Petrolul Ploieşti, formaţie pentru care a înscris de trei ori în opt meciuri. Fotbalistul de 25 de ani, născut la Issoire, a mai jucat pentru Clermont Foot.


Amical cu FC Zalău

Universitatea Cluj va juca mâine un amical cu FC Zalău, echipă care evoluează în Liga a 3-a, Seria C5. Partida se va disputa, de la ora 16.30, la Baza Sportivă „Clujana”. La acest joc, Mihai Teja îl va testa și pe Sauvadet.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter