Sport

NRA, pe podium la Tess Rally Romtelecom

La finalul Tess Rally Romtelecom, prima etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2014, Napoca Rally Academy a terminat pe locul secund în clasamentul pe echipe. Raliul a fost câștigat de echipajul Francois Delecour/Dominique Savignoni.

Desfășurat pe o vreme superbă, complet atipică față de ultimii ani, Tess Rally Romtelecom a fost primul test pentru Napoca Rally Academy în Campionatul Național de Raliuri Dunlop. În total, familia Tempestini a câștigat 6 probe speciale din 11, iar la echipe NRA s-a clasat pe locul secund.

Tempestini, pe locul secund

Marco Tempestini și Lucio Baggio au început ziua a doua din Tess Rally Romtelecom cu o victorie la prima urcare pe speciala Poiana, obiectivul fiind de a se lupta până la final pentru prima poziție cu Francois Delecour. Rivalul lor și-a mărit avansul pe cele două speciale lungi, iar victoriile de pe ultimele două probe speciale nu au fost suficiente pentru a se mai apropia de prima poziție. „Am terminat la 13,5 secunde față de Francois Delecour. Nu e foarte bine, dar nici foarte rău. Pentru noi a fost un weekend fantastic, în care ne-am distrat la maximum, iar lupta cu Francois a fost una foarte motivantă. De abia aștept prima etapă pe macadam și sunt sigur că la Arad va fi distracție totală”, a declarat Marco Tempestini.


Simone Tempestini și Dorin Pulpea se aflau pe locul 7 la general după prima zi din Tess Rally Romtelecom și și-au propus ca sâmbătă să mărească ritmul. Din păcate, o mică greșeală pe speciala a opta, soldată cu o ieșire în decor, i-a costat peste 6 minute și șansa de a obține un rezultat bun la prima cursă din România cu modelul Peugeot 207 S2000. Pe speciala următoare, Simone a fost cel mai rapid, dar acest lucru nu l-a ajutat să intre în top 10 la general. „Sunt fericit că am câștigat prima probă specială cu această mașină și îmi pare rău că am avut ghinion. Am avut o problemă cu cutia de viteze, care nu intra în marșarier, și am pierdut foarte mult timp cu ieșirea în decor. Mașina a fost ok, dar am pierdut foarte mult timp și am ieșit din lupta pentru un loc în top șase în clasamentul general”, a precizat Tempestini Jr.

Pentru juniorul Napoca Rally Academy următoarea provocare este Raliul Acropolelor, unde va lua startul cu modelul Citroen DS3 R3. „Etapa din Grecia este una de acomodare cu mașina înaintea startului în Junior WRC. Prima etapă este în Portugalia și vreau să fiu pregătit, pentru că lupta va fi una foarte disputată”, a susținut Simone. 

Mirea, învingător la Cupa Dacia

Decizia de a coopta echipajul Alex Mirea/Dragoș Despinoiu în echipă a fost recompensată încă din prima etapă a sezonului cu o victorie la Cupa Dacia. După o primă zi excelentă, Mirea a continuat în forță și a reușit să câștige toate probele speciale, una dintre ele cu același timp ca Bogdan Barbu, rivalul său în lupta pentru prima poziție la Cupa Dacia. „În weekend mi-am îndeplinit un vis mai vechi. Am parcurs specialele Babarunca și Cheia pentru prima oară în carieră și am terminat fiecare probă cu lacrimi în ochi, datorită unui mix de bucurie, adrenalină și satisfacție. Sunt bucuros că am putut lua startul în sezonul 2014 și că am început cu o victorie importantă pentru noi și pentru echipă”, a afirmat Mirea.


Marișca și Tincescu au abandonat

Pentru Bogdan Marișca și Marc Banca etapa de la Brașov s-a terminat cu o ieșire în decor pe speciala a noua, când se aflau pe locul 5 în clasamentul general. „A fost un final cu totul altfel decât mi-am propus. O șerpuire foarte rapidă, o denivelare pe interiorul virajului de stânga și nisip pe următorul de dreapta. În treapta a 5-a totul se întâmplă foarte repede”, a explicat Marișca.

După problemele din prima zi, Florin Tincescu și Iulian Nicolaescu voiau să participe în super rally în ziua de sâmbătă, dar au fost nevoiți să renunțe la start din cauza unui rezervor spart. „Am avut un weekend cu ghinion, dar suntem optimiști în ceea ce privește viitorul. Vom munci și mai mult și sper că la următoarele etape să obținem un rezultat mai bun”, a subliniat Tincescu.

La finalul Tess Rally Romtelecom, prima etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2014, Napoca Rally Academy a terminat pe locul secund în clasamentul pe echipe. „Și anul acesta va fi o luptă interesantă cu echipele ESD și BCR Leasing și ne-am propus să le punem probleme la fiecare etapă. Este un sezon lung și vom face totul pentru ca Napoca Rally Academy să câștige la echipe în 2014”, a transmis Marco Tempestini.

Următoarea etapă din CNRD are un coeficient de 0,8 și se va desfășura la Arad, în perioada 9 – 10 mai 2014.

Ultimele Stiri
abonare newsletter