Sport

CFR –„U”, bătălia pentru supremația Clujului

De 42 de ani nu au mai câștigat „șepcile roșii” în fața rivalilor din Gruia. Ultima victorie a universitarilor în fața feroviarilor s-a produs în 3 mai 1972, scor 1-0, golul decisiv fiind marcat de Ion Munteanu.

Mai sunt doar 28 ore până la startul celui mai așteptat derby de către clujeni: CFR – „U”. Cele două rivale din oraș promit să facă spectacol la cea de-a 64-a întâlnire a lor într-un meci oficial. Trupa din Gruia și-a adjudecat 22 de confruntări, cu unul mai mult decât formația universitară. 20 de întâlniri s-au încheiat la egalitate.

Duelul de mâine seară pare mai echilibrat ca niciodată. CFR ocupă abia locul 9 în clasament, în timp ce „studenții” se clasează pe poziția a 16-a, cu 21 de puncte, cu 10 mai puține decât adversara lor. Orgoliile sunt însă foarte mari în ambele tabere. Dacă „șepcile roșii” vor să rescrie istoria și să câștige pentru a ieși din zona fierbinte a clasamentului, feroviarii sunt obligați să bată pentru a-și mai spăla din păcate în fața propriilor suporteri. „Vișiniii” au fost eliminați din Cupă și mai au doar șanse teoretice să prindă Europa.


„Nu avem voie să ne temem de ei!”

CFR nu a obținut nicio victorie în 2014, dar Vasile Miriuță e încrezător. „Nu cred că adversarul din derby e mai în formă decât noi. Universitatea Cluj e o echipă de tradiţie, o formaţie care merită tot respectul, dar nu avem voie să ne temem. Nici de ei, nici de alte echipe. Eu am mare încredere în băieţi că putem sparge seria de ghinioane și să obţinem prima victorie din 2014”, a transmis tehnicianul.

„Putem rescrie istoria!”

Un discurs mobilizator l-a avut și Mihai Teja. Antrenorul „studenților” așteaptă ca jucătorii săi să se autodepășească în confurntarea de mâine seară. „Vine derby-ul Clujului, unul care implică multă patimă, orgolii şi emoţii. Am învăţat ce înseamnă acest derby pentru fanii noştri, pentru oraş, având în vedere că undeva la 80 la sută dintre clujeni ţin cu „U”. N-am trăit până acum un astfel de meci, dar încep să înţeleg. Un derby „U” – CFR poate depăşi Steaua – Dinamo, la care am fost părtaş sau se poate compara cu Standard Liege – Anderlecht Bruxelles. Emoţii există, cresc pe măsură ce trec zilele. Le-am spus jucătorilor că e şansa lor să intre în istorie. Şi dacă te laşi a doua zi de fotbal, după o victorie cu CFR, poţi spune că ai realizat ceva în carieră”, a subliniat Teja. „Am pierdut cu Dinamo, din păcate, nemeritat, iar acum suntem obligaţi să venim cu puncte din Gruia. Fanii sunt incredibili, au fost în număr foarte mare la ultimul derby din Gruia şi îi aşteptăm şi acum. Sper să avem ocazia să ne bucurăm la final”, a adăugat căpitanul Dan Bucşa.


Probleme în defensivă pentru CFR

Spre deosebire de ormația din gruia, Universitatea nu are niciun jucător indisponibil pentru duelul din această seară. Vasilică Cristocea și Gabriel Machado s-au recuperat și vor face parte din lotul de 18 jucători. Mihai Teja se gândește să-l arunce în luptă și pe mijlocașul francez Florent Sauvadet, proaspăt transferat de la Petrolul Ploiești. În schimb, CFR nu va putea conta pe Felice Piccolo (suspenat) și Sulley Muniru (accidentat).

Fanii lui „U” vor să domine fondul sonor

Aproximativ 8.000 de bilete s-au vândut ieri pentru Derby-ul Ardealului, dar oficialii CFR-ului nutresc speranța că arena din Gruia va fi umplută până la refuz. Fanii Universității promit să vină în număr cât mai mare la stadion pentru a-și susține favoriții. Aceștia au acoperit fondul sonor și la ultimul meci disputat în Gruia. Aproximativ 9.000 de fani ai „șepcilor” au fost prezenți la confruntarea de anul trecut, încheiată cu 3-1 pentru „vișinii”.  Suporterii universitari își vor da întâlnire, la ora 17.00, pe Bulevardul Eroilor, după care vor porni în marș către stadionul feroviar. „Universitatea are o galerie frumoasă. I-am văzut și eu, mi-au plăcut”, și-a lăudat rivalii Mario Felgueiras.


26 de fani, interziși pe stadion

Peste 250 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj vor asigura măsurile de ordine publică la derby-ul din această seară. Partida este caracterizată ca fiind cu grad de risc ridicat, iar jandarmii vor fi prezenţi atât în zona imediată şi apropiată a stadionului „Dr. Constantin Rădulescu”, cât şi pe traseele de afluire/defluire ale spectatorilor. În plus, 192 de agenţi ai firmei de pază vor fi angrenaţi pentru executarea acestor atribuţii. Șapte suporteri ai CFR-ului şi 19 ai Universității au interdicţie de a participa la meci, fiind incluşi în baza de date a Jandarmeriei, motiv pentru care sunt sfătuiţi să nu pătrundă ilegal pe stadion. În  cazul identificării în incinta arenei sportive, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la o lună la 3 luni sau amendă, precum şi măsura de siguranţă a interzicerii accesului la competiţiile sau jocurile sportive, pe o perioadã de la unu la 2 ani, care se adaugã la perioada pentru care s-a dispus iniţial măsura.

De la ora 19.00, se va restricţiona traficul auto şi pietonal în zona stadionului. Accesul în incinta arenei va fi permis tot de ora 19.00.


Echipele probabile:

CFR: Felgueiras – Maftei, Cadu, Rada, Camora – Djokovic, Monroy – Deac, Negruț, Gabionetta – Ogbu

„U”: Veselovsky – Takacs (Ciupe), Abrudan, Ninu, Târnăcop – Bucșa, Lungu – Boutadjine, Kovacs, Max Nicu – Lemnaru


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter