Sport

Superkombat: „România vs Restul Lumii", pe 29 martie

Primul eveniment din sezonul 2014 al circuitului mondial Superkombat va avea loc la Ploiești, pe 29 martie, în Sala Polivalentă, sub denumirea de Local Kombat "România vs Restul Lumii".

Sursa foto: agerpres.ro Sursa foto: agerpres.ro

Printre luptătorii care vor urca în ring cu această ocazie se numără Bogdan Stoica, Jorge Loren și Ionuț Atodiresei, în timp ce prahoveanul Amansio Paraschiv va lupta pentru centura New Heroes la categoria mijlocie împotriva campionului Cedric Manhoef.

„De data aceasta venim cu o lansare de circuit, la care au fost invitate multe VIP-uri din toate domeniile. A fost și o alegere cu inima deoarece sunt născut la Ploiești și vreau să începem sezonul de la mine de acasă. La eveniment vom pune accent pe promovarea noilor eroi din România, urmașii lui Moroșanu și Iftimoaie. Vor fi folosiți cei mai buni tineri sportivi pe care îi avem în acest moment în țară. De altfel, evenimentul va fi denumit România versus Restul Lumii și va conta pentru etapa de New Heroes a circuitului Superkombat, învingătorii urmând să facă pasul spre Marile Premii Mondiale”, a declarat promotorul Eduard Irimia, conform Agerpres.


Fostul component al lotului național de box, Amansio Paraschiv, a făcut un apel către ploieșteni pentru a-l suține în cel mai important meci din carieră, având șansa de a deveni primul român care cucerește un titlu New Heroes. Amansio (21 de ani, 8 victorii - o înfrângere) a devenit challenger obligatoriu după succesul de anul trecut cu tunisianul Mohamed Ben Ali și e convins că îl poate învinge și pe Cedric Manhoef (37 de victorii — o înfrângere), nepotul legendarului Melvin Manhoef, care va fi prezent la rândul său prezent la Ploiești. „Am mari emoții, voi lupta în fața publicului prahovean, însă m-am pregătit exemplar și sunt gata să câștig chiar și prin KO. Manhoef e un dur, dar nu mă tem, știu că e șansa vieții mele”, a precizat cel poreclit Șeicul.

Biletele pentru Local Kombat New Heroes „România vs Restul Lumii” vor costa 30 de lei și pot fi achiziționate începând de luni de pe eventim.ro, dar și de la casele Sălii Polivalente. Evenimentul va fi transmis în peste 80 de țări de pe 5 continente.


Programul galei:

1. Super-fight — Categoria welter (-67 kg): Adrian Maxim (România) vs TBA (Va fi anunțat)
2. Super-fight — Categoria ușoară (-63,5 kg): Cristian Spetcu (România) vs Mansour Yaqubi (Afganistan)
3. Super-fight — Categoria semigrea (-81 kg): Miljan Vidovic (Serbia) vs Mirel Iacob (România)
4. Super-fight — Categoria cruiser (-91 kg): Ibo Efe (Turcia) vs Dănuț Hurduc (România)
5. Super-fight — Categoria cruiser (-91 kg): Romano Romasco (Ghana) vs Cristian Ristea (România)
6. Super-fight — Categoria ușoară (-65 kg): Stauros Exakoustidis (Grecia) vs Ionuț Atodiresei (România)
7. Titlul Superkombat New Heroes  —Categoria mijlocie (-71 kg): Cedric Manhoef (Surinam) vs Amansio Paraschiv (România)
8. Super-fight — Categoria cruiser (-91 kg): Jorge Loren (Spania) vs Bogdan Stoica (România).

Ultimele Stiri
abonare newsletter