Sport

Cadu: „Dacă batem «U», salvăm sezonul”

Feroviarii s-au mobilizat pentru derby-ul cu Universitatea Cluj. Prin vocea căpitanului Cadu, elevii lui Vasile Miriuță le-au transmis rivalilor să-și ia gândul de la o victorie în Gruia.

Duelul dintre CFR și „U” Cluj este considerat ca fiind un meci cu grad ridicat de risc.

Derby-ul Clujului este așteptat cu sufletul la gură de către toți iubitorii fotbalului din Ardeal și din România. Dacă în tur s-au anihilat reciproc (0-0), cele două rivale promit acum să facă tot posibilul ca să pună mâna pe cele trei puncte. „Șepcile roșii” au nevoie de victorie ca de aer pentru a nu ieși din cursa pentru salvarea de la retrogradare, în timp ce trupa din Gruia vrea să bată pentru a-și mai spăla din păcate în fața propriilor fani. Trupa lui Vasile Miriuță se clasează pe un modest loc 8 în Liga I și mai are doar șanse teoretice să mai prindă cupele europene.


„Să batem «U» e tot ce ne-a rămas”

Ricardo Cadu a sunat adunarea în tabăra feroviarilor. Căpitanul „vișiniilor” nici nu concepe ca CFR să se împiedice de rivala din oraș. „Sper să fim pregătiți, e singurul obiectiv care ne-a mai rămas, având în vedere că nu mai avem șanse la calificarea în cupele europene. Ne putem salva sezonul dacă batem pe Universitatea Cluj. Întotdeauna un meci cu Universitatea va fi un derby, indiferent de poziția din clasament a celor două echipe”, a subliniat lusitanul.

Apel către suporteri

Cadu așteaptă o atmosferă pașnică în tribune, dar și pe străzile orașului și dă exemplu meciul din turul campionatului, când nu s-au produs incidente. „Sper să fie plin stadionul, să fie o atmosferă frumoasă și un meci plăcut. Mi-aș dori să nu fie incidente, anul trecut mi-a plăcut cum a fost. A fost și galeria Universității, i-am avut și noi pe fanii noștri. A fost frumos”, a menționat fundașul portughez.


„Nu au niciun jucător «wow», dar sunt mai în formă”

Fotbalistul de 32 de ani nu este îngrijorat că îl va întâlni pe golgheterul Universității, Valentin Lemnaru, care și-a trecut în cont 9 reușite în acest sezon. Cadu admite însă că „studenții” traversează o perioadă mai bună decât trupa lui Miriuță. „Lemnaru este un jucător bun, dar nu poate câștiga de unul singur un meci. „U” Cluj nu are niciun jucător «wow», care să facă diferența, dar au o echipă bună, în formă, iar CFR-ul nu este formă”, a explicat jucătorul feroviar.

„Avem nevoie de o echipă nouă”

CFR nu a câștigat niciun meci în 2014. Cadu știe însă cum poate formația din Gruia să redevină o forță de temut în Liga I. „Avem nevoie de o echipă nouă, nu doar de câțiva jucători. Suntem pe locul 8 în clasament, nu arătăm deloc bine acum. Sper să fie mult mai bine anul viitor. Nu știu dacă domnul Paszkany nu va mai băga bani, la cum îl cunosc nu va pleca de la echipă”, a susținut portughezul. Deși este cel mai bine plătit jucător de la CFR, fundașul ar accepta să rămână la club și pe un salariu mai mic. „Toată lumea știe că sunt probleme la club. Aș renunța fără niciun fel de probleme la bani. Tot ce am în viață se datorează CFR-ului. Sunt de acord cu reducerea salariului dacă se dorește acest lucru”, a conchis Ricardo Cadu.


Derby-ul CFR – „U” Cluj are loc luni, 24 martie, de la ora 21.00, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter