Sport

Derby la Cluj! Rivalele „U" Mobitelco și Asesoft promit spectacol pe parchetul Sălii Sporturilor „Horia Demian"

„U” BT Mobitelco primește, duminică, vizita campioanei Asesoft Ploiești. Clujenii sunt neînvinși pe teren propriu în acest sezon.

Meci mare duminică la Cluj. „U” BT Mobiteloc și Asesoft Ploiești anunță în cor că vor încinge parchetul Sălii Sporturilor „Horia Demian”. Cele două rivale promit un derby electrizant, la fel ca și în sezoanele precedente.

„Studenții” vor să dedice o eventuală victorie fanilor, pe care îi așteaptă în număr cât mai mare la sală. „Meciul cu Ploieștiul este un derby tradițional, toată lumea îl așteaptă un campionat întreg, în special suporterii noștri care sunt foarte exigenți. Dacă opunem rezistență și ne luptăm cu ei, va fi foarte bine. Pentru ei nu contează decât acest meci și eventual finala campionatului”, a avertizat Dorin Pintea. „Echipa din Ploiești are calitate, are niște jucători foarte experimentați, care pot să facă diferența. Dar avem și noi armele noastre. Avem publicul de partea noastră, care sperăm să ne ridice, să ne ajute foarte mult și să fie într-adevăr al șaselea jucător, iar la final să putem sărbători victoria”, a completat căpitanul Mihai Silvășan.


Imbatabili acasă

„U” BT Mobitelco nu a suferit niciun eșec pe teren propriu în actuala ediție de campionat. De cealaltă parte, ploieștenii au pierdut de cinci ori în deplasare. „E un meci foarte important pentru ambele formații. Obiectivul nostru este, bineînțeles, să câștigăm, vrem să păstrăm seria bună de rezultate pe teren propriu, să nu pierdem absolut niciun meci până la sfârșitul campionatului, însă va fi greu”, a declarat Silvășan.

Mohammed, Lee și Burlacu, cei mai periculoși

Clujenii știu și care sunt punctele forte ale adversarilor. „Asesoft e o echipă experiementată, cu o bancă lungă și cu niște jucători foarte valoroși care pot face diferența, cum ar fi Mohammed, Gerard Lee sau Burlacu”, a dezvăluit Silvășan. Baschetbalistul a găsit însă antidotul pentru rivali. „Noi ne bazăm pe faptul că putem să le contracarăm cu un joc de echipă foarte bun”, a subliniat căpitanul universitarilor. „Eșecul cu Timișoara ne-a adus cu picioarele pe pământ, ne-a trezit și ne-am dat seama că mai avem încă de muncit. Ne dorim să avem o apărare cât mai bună, una colectivă, în care toți jucătorii care se vor afla pe teren să depună efort maxim pentru a stopa acțiunile Ploieștiului. Asesoft are baschetbaliști de talie internațională, iar individual sunt foarte, foarte buni”, a tras un semnal de alarmă și Bobo Pintea.


Partida „U” BT Mobitelco - Asesoft va avea loc duminică, de la ora 19.30, la Sala Sporturilor „Horia Demian”.

„Avem patru meciuri decisive. Dacă nu suntem atenți și concentrați, poate fi foarte rău pentru noi. Trebuie să ne pregătim foarte bine și să nu tragem linie decât la finalul campionatului. Bineînțeles, o finală cu Ploieștiul ar fi ceva deosebit, însă mai e foarte mult de muncă până atunci”, Mihai Silvășan, căpitan „U” BT Mobitelco

Ultimele Stiri
abonare newsletter