Sport

Marian Iancu: „La Cluj, «U» e viitorul, nu CFR”

Marian Iancu este de părere că CFR va avea soarta Unirii Urziceni, echipă care s-a desființat la doar doi ani după ce se încoronase, în premieră, campioană a României.

În opinia fostului patron al Timișoarei, „U” Cluj va deveni una dintre forțele Ligii I în viitorul apropiat.

Previziuni sumbre pentru CFR. Marian Iancu susține că formația din Gruia va călca pe urmele Unirii Urziceni, formație care s-a desființat la doar doi ani de la cucerirea primului său titlu din istorie. Omul de afaceri este de părere că trupa pregătită de Vasile Miriuță nu se va mai bucura de performanța de altădată, pentru că nu beneficiază de aportul fanilor.


„CFR e pe tobogan”

Universitatea Cluj, în schimb, nu va beneficia de aceeași soartă ca rivala din oraș. „Șepcile roșii” vor avea un viitor strălucit, crede fostul patron al Politehnicii Timișoara. În opinia lui Iancu, clubul „studențesc” nu va pieri, deoarece este una dintre cele mai iubite echipe din țară. „Fotbalul viitorului se va dezvolta în jurul unui stadion, în jurul unui public, în jurul unei comunități. Vremea investitorilor care bagă bani doar de hobby în niște echipe, a trecut. A venit cea a echipelor care au în spate un întreg oraș, o întreagă suflare fotbalistică. Timișoara, Craiova, Ploiești, Clujul. De exemplu, la Cluj, Universitatea e viitorul, nu CFR. CFR e pe tobogan, pare a fi un proiect blitz, în care dai lovitură după lovitură, iar apoi te retragi. Așa a pățit și Urziceniul, și am anunțat atunci că se va întâmpla astfel”, a declarat Iancu la sport.ro.

Paszkany nu mai bagă bani

Viitorul CFR-ului pare cu atât mai sumbru cu cât Arpad Paszkany a renunțat deja să mai pompeze bani în club. Jucătorii sunt neplătiți de trei luni, iar rezultatele întârzie să apară. Trupa din Gruia ocupă doar locul 7 în clasament, la 22 de puncte de liderul Steaua! Feroviarii au înregistrat un bilanț dezastruos în 22 de etape: 7 victorii, 9 egaluri și 6 înfrângeri. Clujenii și-au luat gândul și de la cupele europene. „Pentru noi s-a terminat și cu lupta pentru cupele europene. La modul cum jucăm, nu merităm să fim mai sus”, este tranșant Vasile Maftei, fundașul „vișiniilor”.


Vrea să-și vândă acțiunile

Nemulțumit de evoluția echipei, Paszkany vrea să cedeze pachetul majoritar de acțiuni unui alt cumpărător, dar nu se înghesuie nimeni. Probabil că și prețul cerut, 123 de milioane de euro, de către omul de afaceri e unul exagerat. „Vreau să ating o performanţă superioară, mai mult decât a câştiga campionatul României şi un rezultat acceptabil în UCL, eu nu pot. Ar fi nevoie de un plus de 15-20 de milioane de euro pe an pentru a ne putea propune altceva, iar eu nu am cum. Dacă va veni un consorţiu dispus să investească, eu sunt dispus să cedez pachetul majoritar de acţiuni”, a dezvăluit finanțatorul clubului feroviar.

abonare newsletter