Sport

Sfâșiați de „Leii din Banat”

Elevii lui Dorin Pintea au pierdut rușinos pe terenul celor de la BC Timișoara, scor 77-90 (20-14, 17-29, 20-20, 20-27).

„U” BT Mobitelco a suferit prima înfrângere după nouă etape de invincibilitate. Formația clujeană a fost învinsă categoric de BC Timișoara, echipă aflată abia pe poziția a zecea.

Clujenii au început bine partida și au câștigat primul sfert la 6 puncte diferență. Bănățenii nu au predat însă armele și au reuști să revină în joc înaintea pauzei mari. Gazdele s-au dus la vestiare cu un ecart de 6 puncte, avans pe care universitarii au încercat să-l recupereze. În zadar însă. „Studenții” au încheiat la egalitate sfertul al treilea și l-au cedat fără drept de apel și pe ultimul. „U” a ratat astfel șansa de a urca pe locul secund în Liga Națională.


Cuic, sărbătoritul zilei

Cel mai bun om al trupei conduse de Dorin Pintea a fost Branko Cuic, care și-a serbat sâmbătă ziua de naștere. Sârbul și-a trecut în cont 23 de puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. De la Timișoara s-a remarcat Zlatko Jovanovic, autor a 32 de puncte. „A venit și înfrângerea, după seria de victorii pe care am avut-o. A fost ca un duș rece, mă așteptam să vină la un moment dat și acest eșec, să ne aducă puțin cu picioarele pe pământ. Sper să învățăm din această înfrângere, am făcut multe greșeli, atât eu, cât și jucătorii”, a declarat Dorin Pintea.

Sparks, marele absent

În disputa de sâmbătă, clujenii nu au putut conta pe americanul Josh Sparks, accidentat. „S-a văzut, de asemenea, lipsa din teren a lui Sparks, am suferit mult la recuperări în această partidă. Josh a suferit o contuzie și am decis să nu îl folosesc cu Timișoara”, a explicat tehnicianul Universității.


În runda următoare, „U” BT Mobitelco va primi vizita campioanei CSU Asesoft Ploiești, partidă programată în 16 martie, de la ora 19.30.

Marcatori:

BC Timișoara: Jovanovic 32p (8X3, 5 p.d.), Conley 21p (3X3, 7 rec.), Lăpuște 12p, Gacesa 8p, Radulovic 6p (11 rec.), Lee 5p, Andrei 3p și Petrișor 3p.


„U” BT Mobitelco: Cuic 23p (4 rec., 2 p.d.), Hargrove 15p (2 rec., 1 p.d.), Silvășan 14p (6 rec., 5 p.d.), Lalovic 9p (8 rec.), Baciu 6p (4 rec.), Medvedj 4p (3 rec., 5 p.d.), Westbrook 4p (2 rec., 2 p.d.) și Kuburovic 2p (1 rec.).

Ultimele Stiri
abonare newsletter