Sport

Miriuță vs. Reghe, episodul 3: „Acum eu voi câștiga"

Steaua nu a pierdut niciun meci în acest sezon, dar feroviarii sunt încrezători că pot obține cele trei puncte în duelul de sâmbătă seara.

În luptă cu statistica! CFR are o misiune extrem de grea în fața Stelei, principala favorită la câștigarea titlului și în acest sezon. În era Arpad Paszkany, trupa „vișinie” a triumfat doar o singură dată în fața „militarilor”, în ediția 2005-2006: 1-0 în Gruia. 9 dueluri au fost câștigate de roș-albaștri, iar 9 s-au încheiat la egalitate. În tur, bucureștenii s-au impus cu 3-0. Deși statistica e net favorabilă formației pregătite de Laurențiu Reghecampf, feroviarii nu dezarmează însă. „Avem forța să câștigăm cu Steaua. Suntem pregătiți, jucăm acasă, lumea va fi lângă noi, deci avem toate condițiile să învingem. Este un derby chiar dacă noi ne situăm pe locul 7. Atât CFR, cât și Steaua sunt două campioane. Sper să fie un derby încins, să fie spectacol. Știu că nu am câștigat cu Steaua decât o singură dată în Liga I, însă avem încredere că putem să o facem acum. Trebuie să demonstrăm tuturor că suntem o echipă puternică”, a transmis Mario Felgueiras.

Vrea să-l bată pe Reghe

Vasile Miriuță (foto) are și el de luat o revanșă în fața Stelei. Tehnicianul a pierdut cu Ceahlăul ambele partide disputate în fața campioanei în acest sezon. „Pentru mine e un meci ca oricare altul. Nu mă mulțumesc cu egal, obiectivul nostru e să luăm cele trei puncte. Dacă vom câștiga, nu înseamnă neapărat că ne vom spăla rușinea pentru rezultatele obținute până acum. Îmi doresc să înving Steaua, dar nu din cauză că sunt dinamovist, ci pentru că sunt antrenor la CFR. Nu am triumfat niciodată în fața lui Reghecampf, dar vreau să o fac acum”, a susținut Miriuță.


„Am format un grup unit”

CFR a obținut doar două remize în acest an, dar Miriuță e optimist. „Echipa e în creștere, am format un grup unit, se vede o schimbare în atitudinea jucătorilor, chiar dacă am obținut doar două remize. Ne-am creat ocazii de gol și cu Vaslui, dar nu am marcat. Dacă pierdeam cu Viitorul, am fi fost de râsul curcilor. Poate că am spart ghinionul cu acel gol înscris în prelungiri”, a afirmat tehnicianul, care nu se va putea baza sâmbătă seara pe Monroy, Gabionetta (suspendați) și Muniru (accidentat). „Muniru are probleme medicale mult mai grave decât am fi anticipat, el va pleca în străinătate să se trateze. Ammari e pregătit să joace în proporție de 60-70%”, a explicat antrenorul băimărean.

Chanturia, debut cu gol la națională

În schimb, Miriuță e tentat să-l arunce din primul minut pe Chanturia, care și-a făcut cu brio datoria la naționala Georgiei. Atacantul a înscris un gol superb în meciul câștigat cu Liechtenstein, scor 2-0. „Chanturia e în lot, voi vedea dacă îl voi folosi din primul minut. E un jucător foarte bun, sunt convins că ne va ajuta, e un real câștig pentru CFR”, a subliniat tehnicianul, care nu crede că absența lui Sânmărtean se va resimți în jocul Stelei: „Sânmărtean e un jucător valoros, dar sunt alți jucători pe care îl pot înlocui și care pot să o facă mult mai bine”.


„O să fie mai mulți CFR-iști în tribune”

Derby-ul dintre CFR și Steaua are șanse mari să se dispute cu casa închisă. Mii de clujeni și fani din tot Ardealul și-au achiziționat deja bilete la jocul de sâmbătă. Miriuță speră însă ca fondul sonor să fie acoperit de suporterii feroviari. „O să fie stadionul plin, pentru că CFR și Steaua sunt două echipe foarte bune. Fanii vor veni să ne vadă atât pe noi, cât și pe Steaua. Desigur, mi-aș dori să fie mai mulți CFR-iști în tribune”, a declarat băimăreanul.

Contractul lui Maftei va fi prelungit

CFR îl poate pierde în vară pe Vasile Maftei. Fundașul a intrat în ultimele luni de contract cu gruparea din Gruia, iar șefii nu se grăbesc să-i prelungească angajamentul. Miriuță dă asigurări însă că fostul rapidist ca continua la trupa clujeană. „Maftei își face foarte bine treaba chiar și la vârsta pe care o are. El e titularul de drept pe postul de fundaș dreapta. Nu se pune problema să joace altcineva pe acel post. Lopes de abia a venit, nu e încă pregătit. Sunt convins că în zilele următoare conducerea va discuta cu Maftei ca să-și prelungească angajamentul. El își dorește să rămână aici și sigur se va găsi o soluție. CFR are nevoie de Maftei”, a explicat tehnicianul.


Surprins de numire lui Burleanu la șefia FRF

Investirea lui Răzvan Burleanu în funcția de președinte al Federației Române de Fotbal l-a surprins pe Vasile Miriuță. Antrenorul clujenilor s-a arătat uimit și de hotărârea Curții de Apel de a-i trimite după gratii pe frații Becali, MM Stoica, Cristi Borcea, Gigi Nețoiu, Gică Popescu, George Copos și Jean Pădureanu, în Dosarul Transferurilor. „Nu aș fi crezut că o să ajungă toți la închisoare, dar asta e viața. Burleanu e noul președinte, bravo dânsului. Dacă a fost ales, înseamnă că a meritat. Are o echipă managerială bună, e înconjurat de oameni cu exeriență”, a dezvăluit Miriuță. „Au făcut treabă bună în fotbal, dar dacă au furat sau au făcut ceva rău, trebuie să facă închisoare. Sper ca odată cu investirea lui Burleanu, România să meargă pe un drum mai bun. România are nevoie de un șef care să ajute fotbalul românesc”, a completat Felgueiras.

Ultimele Stiri
abonare newsletter