Sport

Pițurcă: „Ar fi formidabil dacă am obține un rezultat pozitiv cu Argentina"

Victor Piţurcă a prefaţat confruntarea amicală cu Argentina, programată miercuri, de la ora 21:00, pe Național Arena.

Selecționerul speră ca „tricolorii” să încheie neînvinși partida. „Situația nu este cea pe care ne-o doream. Întâlnim una dintre cele mai bune echipe din lume. Sper să realizăm un joc bun și un rezultat bun, ca și în cazul meciurilor cu Uruguay și Belgia. Obiectivul meu și al jucătorilor este să nu pierdem meciul. Ar fi fantastic dacă am scoate un rezultat prozitiv”, a declarat Piţurcă. 

„Jucăm mai bine cu echipele sud-americane”

Pițurcă a convocat 23 de jucători pentru amicalul cu Argentina. „Îi văd optimiști, asta mă face și pe mine să sper că vom obține un rezultat bun. Am mai avut discuții individuale cu ei, a trecut deja destul timp. Am fi vrut să fim printre echipele prezente în Brazilia, dar nu se mai poate face nimic. Evoluția noastră este mult mai bună contra echipelor sud-americane. Mai greu este să joci impotriva unei echipe ca cea a Greciei, care practică un joc de uzură. Ei au de la mijloc în sus jucători formidabili. Argentina nu face un marcaj atât de strâns, putem să reușim jocuri bune, sper să se întâmple și mâine seară”, a subliniat selecționerul.


Surprize din partea „Satanei"

Pițurcă și-a studiat cu atenție adversarul de mâine seară. „Satana" le-a pregătit și câteva surprize „pumelor". „Sunt șase schimbări pe care pot să le fac, în funcție de nevoie, în funcție de cum va decurge jocul. Aș vrea să îi folosesc pe toți pe care îi am la dispoziție, dar nu pot face decât șase schimbări. De la mijloc în sus trebuie să acordăm atenție specială și lui Messi, dar și lui Higuain, Lavezzi. Calitatea gazonului este foarte bună, terenul e drept. Păcat că nu am dat copertina de duminică. Până la ora jocului va fi foarte bun terenul. România poate surprinde echipa Argentinei”, este optimist Pițurcă.

Probleme cu Stancu

România se confruntă însă cu probleme de lot înaintea duelului cu Argentina. Bogdan Stancu a părăsit mai devreme antrenamentul de azi și este incert pentru jocul de mâine. „Bogdan Stancu a venit cu ceva probleme de la club. Dar cred că va fi în condiții optime pentru meciul de mâine seară. Dacă nu, asta e, nu va juca”, a afirmat Pițurcă.

abonare newsletter