monitorulcj.ro Menu

Sport

Fanii „șepcilor” pot răsufla ușurați. Marca „U” rămâne la Cluj!

Florian Walter a decis să renunțe la dreptul exclusiv de folosinţă a mărcii "U".

Omul de afaceri a înaintat o scrisoare deschisă autorităţilor prin care e dispus să renunțe la contractul semnat pe 14 august 2009, între club şi municipalitate.

„Conducerea FC Universitatea Cluj-Napoca, prin administratorul judiciar A&A Consultants, a răspuns pozitiv interesului manifestat de către Primăria şi Consiliul Local al municipiului cu privire la preluarea dreptului de folosinţă a mărcii FC Universitatea Cluj U 1919. Astfel, printr-o adresă trimisă Consiliului Local şi Primăriei, FC Universitatea îşi manifestă disponibilitatea de a înceta contractul de licenţă exclusivă a mărcii, semnat la 14 august 2009, între club şi municipalitate”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului universitar.

Un mic pas spre împăcare

Prin acest pas, Florian Walter încearcă să se împace cu fanii Universității, care nu l-au iertat încă pentru „trădarea” făcută în vara lui 2012, când a decis să lase clubul clujean pentru a investi la Petrolul. Walter nu a plecat însă cu mâna goală la Ploiești. Omul de afaceri a mutat 15 jucători universitari la gruparea patronată acum de Daniel Capră.

„Consider că sigla aparţine oraşului, celor care ne susţin cu toată inima la fiecare meci. Vrem ca acest brand să rămână în patrimoniul Clujului, iar împreună cu tot ceea ce înseamnă comunitatea locală să contribuim la conservarea şi dezvoltarea acestuia”, a declarat Florian Walter, acţionarul majoritar şi principalul finanţator al Universităţii Cluj.