Sport

Lemnaru, talismanul „șepcilor”

Valentin Lemnaru (foto în alb-negru) a fost decisiv în toate cele cinci victorii repurtate de Universitatea Cluj în acest sezon, pe teren propriu.

Fostul jucător al Pandurilor ocupă locul 6 în clasamentul golgheterilor, cu 8 reușite în această stagiune.

Universitatea Cluj respiră în sfârșit. Trupa lui Mihai Teja a avut nevoie de trei meciuri pentru a obține prima victorie din acest an. Formația de pe malul Someșului a câștigat vineri seara în fața Astrei, scor 1-0, rezultat care o menține în cursa pentru salvarea de la retrogradare. Omul responsabil cu golul a fost din nou Valentin Lemnaru. Atacantul a semnat singura reușită a partidei în minutul 9, când l-a executat cu sânge rece pe Dani Coman.


„Dau totul pe teren”

Valentin Lemnaru a renăscut odată cu transferul la „U” Cluj. Atacantul a devenit principalul marcator al „șepcilor roșii” în acest sezon, cu opt reușite. Fotbalistul de 29 de ani a punctat în 6 meciuri, iar clujenii au încheiat neînvinși de fiecare dată. Mai mult, cele 5 partide de pe teren propriu în care a dat gol vârful „studenților” au însemnat tot atâtea victorii. „De fiecare dată dau totul pe teren. Sunt foarte fericit că am marcat cu Astra, o echipă care se bate la titlu. Ei porneau cu prima șansă, dar noi am fost mai buni, merităm victoria”, a susținut Lemnaru, care este convins că universitarii își vor atinge obiectivul. „Lupta este deschisă. Trebuie să adunăm cât mai multe puncte ca să ne salvăm. Orice meci e greu, dar dacă vom evolua ca în meciul cu Astra, sigur ne vom atinge obiectivul”, a transmis golgheterul Universității.

„Grupul poate învinge orice individualitate”

Omul care a revitalizat însă jocul echipei clujene e Mihai Teja. Sub bagheta tehnicianului, „alb-negrii” au obținut 16 puncte în 10 partide. „Atitudinea și spiritul de sacrificiu sunt cele mai importante lucruri pe care le-am câştigat în această perioadă. Cu Astra, am arătat că grupul poate învinge orice individualitate. Când avem şi suporterii lângă noi devenim o echipă greu de bătut. Nu avem însă voie să ne pierdem concentrarea. Ar fi o greşeală să ne lăsăm duşi de val, în acest moment, când ne aşteaptă meciuri extrem de dificile”, a subliniat Teja.


Max Nicu, pedepsit

Singurul care nu culege laudele antrenorului e Max Nicu. Mijlocașul a fost lăsat în afara lotului de Mihai Teja din cauza evoluțiilor sale mult sub așteptări în jocurile cu Steaua și Ceahlăul. Fostul internațional a urmărit meciul din tribune, alături de părinții săi. „Eu am hotărât să nu-l convoc pe Max Nicu. Decizia mea are în spate doar raţiuni tactice”, a explicat Teja. „Şi eu am trecut prin astfel de momente. Oricărui fotbalist i se întâmplă. Max trebuie să tragă tare la antrenamente pentru a primi o nouă şansă”, a completat Vlad Munteanu, președintele Universității.
 
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter