Sport

Universitatea crede în „astrele" ei: „Putem bate pe oricine"

„Șepcile roșii” anunță în cor că nu se tem de Astra. „E o echipă de bătut!”, transmit elevii lui Mihai Teja.

„Studenții” pot da o mână de ajutor Stelei în lupta pentru titlu dacă îi vor încurca mâine pe giurgiuveni, principalii contracandidați ai „roș-albaștrilor”.

Aflată pe penultima poziție în clasament, Universitatea Cluj nu-și mai poate permite pași greșiți în campionat nici în fața Astrei, echipă care are șanse mari să realizeze eventul în acest sezon. Fiecare victorie sau punct adunat poate cântări decisiv în lupta pentru salvarea de la retrogradare. „La fiecare meci există o presiune, pentru că trebuie să adunăm cât mai multe puncte ca să ne atingem obiectivul. Mai sunt 14 etape de disputat și trebuie să obținem cât mai multe succese ca să ne salvăm de la retrogradare. Astra e o echipă puternică, cu jucători valoroși, dar nu e de nebătut. Clar, țintim victoria în meciul de mâine”, a transmis Mihai Teja.


„Dacă batem, ne ajutăm pe noi, nu pe Steaua”

Dacă învinge sau face egal, formația ardeleană îi va da o mână de ajutor și Stelei, care se poate distanța la 6 puncte de giurgiuveni în cazul unei victorii în fața lui Dinamo. Teja  a precizat însă că universitarii vor lupta doar cu gândul de a nu pierde teren în cursa pentru salvare. „Nu dăm mână de ajutor nimănui, jucăm doar pentru noi. Suntem într-o situație delicată și ne interesează doar ce facem noi. «U» joacă doar pentru «U». Încercăm să câștigăm cât mai multe meciuri,  să ținem ritmul cu celelalte echipe cu care ne batem pentru menținerea în Liga I”, a explicat tehnicianul „studenților”, care s-a arătat dezamăgit de prestația jucătorilor nou-transferați: „Nu sunt foarte mulțumit de jucătorii care au venit în această iarnă. Sper să-și revină și să ajute mai mult echipa”.

„Faceți orașul să vibreze din nou!”

Pentru jocul cu Astra, clujenii apelează și la sprijinul fanilor. „Alb-negrii” speră ca publicul să-i împingă de la spate și să fie al 11-lea jucător în confruntarea de pe Cluj Arena. „Acum 90 de ani Universitatea s-a născut pentru a uni oameni, astăzi noi ducem misiunea mai departe. Jucăm ca «U» să fie o voce, iar voi cântați ca ea să fie auzită. Cântecul vostru ne dă aripi, cu voi mutăm și munții!”, este mesajul lui Valentin Lemnaru  pentru susținătorii „șepcilor”. „U” Cluj ocupă abia locul 7 într-un top al mediei spectatorilor prezenți la stadion în acest sezon. „Auziți liniștea? Să nu lăsăm ca vocile noastre să se stingă. Faceți orașul să vibreze din nou”, a transmis golgheterul trupei ardelene.


Confruntarea dintre „U” Cluj și Astra Giurgiu are loc mâine, de la ora 20.30, pe Cluj Arena.

„Dacă vrem să câștigăm, trebuie să marcăm mai multe goluri. Sunt convins că vom da totul ca să ne mpunem. Suntem mai puternici ca în tur, am transferat jucători de calitate”, Robert Veselovsky, portar „U” Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter