Sport

Președintele IRB i-a felicitat pe „Stejari" pentru calificarea la CM din 2015. Cu cine poate pica România

Președintele International Rugby Board (IRB), Bernard Lapasset, a felicitat naționalele Georgiei și României pentru calificarea la Cupa Mondială din 2015 din Anglia, după succesele înregistrate sâmbătă în meciurile din grupa 1A a Cupei Europene a Națiunilor, care le-au asigurat participarea la cea mai importantă competiție internațională din sportul cu balonul oval.

„Competiția europeană a fost un punct culminant al procesului de calificare la Cupa Mondială de Rugby, oferind unele meciuri incredibil de competitive și convingătoare. În numele IRB, aș dori să felicit atât Georgia cât și România pentru rezervarea locurilor lor pentru Anglia, 2015, unde vor fi prezente la cea mai importantă competiție mondială inter-țări. Situația finală se va decide în meciul care va avea loc la Tbilisi, unde se va stabili deținătoarea locului Europa 1”, a declarat Lapasset.

Georgia a învins Rusia, sâmbătă, cu scorul de 36-10 în CEN, în timp ce România a câștigat partida cu Spania cu 32-6. Atât ''Lelos'' cât și ''Stejarii''  și-au asigurat astfel prezența la CM 2015 din Anglia.


Într-o altă partidă desfășurată tot sâmbătă, Belgia a pierdut acasă cu 6-19 în fața Portugaliei, și are o misiune dificilă în ultimele două etape pentru a se salva de la retrogradare. Pe de altă parte, Rusia, Portugalia dar și Spania păstrează încă șanse de a se califica pentru play-off-ul care le-ar putea duce în Anglia, echipa care va ocupa locul 3 în grupa 1A a CEN urmând să dispute o o partidă de baraj cu pierzătoarea meciului SUA - Uruguay.

Cu cine putem pica

Georgia și România se vor confrunta pe 15 martie, la Tbilisi, în derby-ul grupei, pentru stabilirea echipei care va ocupa primul loc, cele două naționale fiind în acest moment cu același număr de puncte în fruntea clasamentului. În cazul în care România va câștiga grupa 1A a CEN, se va califica la Cupa Mondială din 2015 din Anglia de pe prima poziție ca ''Europa 1'' și va fi în grupa C, cu campioana mondială, Noua Zeelandă, cu Argentina, cu Tonga și cu o echipă din Africa, cel mai probabil Namibia. Dacă ''Stejarii'' se vor clasa pe locul 2 în CEN, vor intra în grupele CM de pe poziția ''Europa 2'', urmând să facă parte din grupa D, alături de Franța, Irlanda, Italia și Canada.


Un număr de 13 țări sunt deja calificate la CM, fiind deja repartizate în cele 4 grupe, alte 7 naționale urmând să fie stabilite în urma meciurilor care vor avea loc pe parcursul acestui an.

Etichete: georgia romania rugby
Ultimele Stiri
abonare newsletter