Sport

Vor să-i dreseze pe „leii” spanioli

Naționala de rugby a României vizează a treia victorie consecutivă în Cupa Europeană a Națiunilor 2014, în partida de sâmbătă, contra Spaniei, care se va disputa pe Cluj Arena, cu începere de la ora 14.30.

Anul trecut, „stejarii” au câștigat meciul cu ibericii, disputat la Gijon, cu 25-15.

România a început foarte bine actuala campanie în CEN. Selecționata pregătită de Lynn Howells a învins Portugalia cu 24-0 și Rusia cu 34-3, în timp ce Spania a pierdut primul meci contra Rusiei, 25-28, și a câștigat greu cu Belgia, 11-6.


Chiar dacă diferența valorică este una clară în favoarea tricolorilor, lucru confirmat și de pozițiile ocupate în clasamentul IRB (România locul 17, Spania pe 21), „stejarii” nu se culcă pe o ureche. „E un meci foarte dificil, Spania ne-a pus probleme de fiecare dată. În 2012 am pierdut în fața lor, iar anul trecut am câștigat cu greu pe terenul lor. Nu ne gândim încă la calificarea la Cupa Mondială, gândurile noastre sunt concentrate asupra jocului cu Spania, pe care dorim să-l câștigăm. Ar fi foarte important să obținem și un punct bonus în condițiile în care ne luptăm pentru primul loc cu Georgia, dar pe noi ne interesează în primul rând să învingem selecționata iberică”, a transmis Lynn Howells, selecționerul României.  

Împart primul loc cu Georgia

Georgia și România ocupă primele două locuri ale clasamentului ediției 2014 a Cupei Europene a Națiunilor, cu câte 9 puncte fiecare, iar Spania este pe locul al treilea, cu 5 puncte. „Ne bucurăm că am scăpat în sfârșit de zăpadă și că nu avem niciun jucător accidentat după jocul din Rusia. Știm că Spania e o echipă bună, a demonstrat-o și în meciul tur, când ne-a pus mari probleme. Noi sperăm să vină cât mai multă lume la stadion și să ne bucurăm împreună de victorie”, a afirmat Mihai Macovei (foto), căpitanul „stejarilor”.


Laude din partea ibericilor

Selecționerul Spaniei e conștient că echipa sa pornește cu șansa a doua în meciul de sâmbătă. „E o plăcere pentru noi să jucăm aici, la Cluj. Va fi un meci dificil, România este una dintre cele mai valoroase echipe din Europa. Pentru noi calificarea la CM nu mai reprezintă un obiectiv ținând cont de situația din clasament, dar e important să câștigăm pentru palmares și de a aduna cât mai multe puncte în Cupa Europeană a Națiunilor. Meicul cu România nu e o finală pentru noi, ar vrem să facem un joc bun și să ieșim cu capul sus de pe teren. Avem probleme de lot, însă suntem încrezători în forțele noastre. Sper ca cei care vor intra pe teren să-și arate calitățile”, a subliniat Santiago Santos.

Uioreanu vrea să mute Federația la Cluj

Președintele Consiliului Județean a propus oficialilor FR de Rugby să analizeze varianta mutării sediului la Cluj-Napoca. „E a doua oară când România joacă la Cluj. Aici condițiile sunt la cel mai înalt nivel. Din acest motiv fac apel Federației Române de Rugby să-și mute sediul la Cluj. Am fi gazde foarte bune. Chiar și cuvântul „stejarii” provine din Transilvania. Sper la un meci de calitate și mi-aș dori ca publicul clujean să asiste la partidă”, a declarat Horea Uioreanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter