Sport

„U” Cluj vrea să dea lovitura în Ghencea

„Șepcile roșii” vor să-i împiedice pe steliști în drumul lor către cucerirea celui de-al 25 titlu.

Mihai Teja se află față în față cu trecutul. Tehnicianul Universității Cluj își va înfrunta marți fosta echipă, la care a activat ca și preparator fizic și antrenor secund în perioada 2007-2010. La Steaua, Teja a strâns 131 de partide și a colaborat cu antrenori renumiți precum Gheorghe Hagi, Dorinel Munteanu, Cristiano Bergodi, Marius Lăcătuș sau Mihai Stoichiță. Teja are la activ și un titlu de vicecampion cu roș-albaștri, cucerit în sezonul 2007/2008.

Deși a declarat în repetate rânduri că Steaua e echipa sa favorită, Mihai Teja își dorește cu ardoare să cucerească cele trei puncte în fața „militarilor”. „Mergem în Ghencea să luăm măcar un punct, dar cred că avem capacitatea să şi câştigăm. Steaua e o echipă foarte puternică, a devenit şi mai bună acum, după venirea lui Sânmărtean. E important să ne facem jocul, dar nu ne temem de ei, suntem încrezători că putem obține un rezultat pozitiv. Avem nevoie de puncte pentru a ne salva de la retrogradare”, a transmis tehnicianul „șepcilor roșii”.  


Max Nicu, titular

Cu Steaua, Teja va alinia o echipă aproape complet schimbată față de cea pe care a folosit-o în tur. În primul „11” se vor regăsi patru dintre jucătorii transferați în această iarnă: Rada, Gercaliu, Boutadjine și Max Nicu. Vlad Munteanu merge și el pe mâna „studenților”. „Cred că Steaua este o echipă puternică şi fără Bourceanu. Este favorită în ambele întâlniri. Sper să facem o figură frumoasă la Bucureşti. Am văzut-o pe Steaua în pregătire. Nu se compară meciurile amicale cu cele oficiale. Steaua e una dintre favorite la titlu, dar orice echipă din Liga 1 poate bate pe oricine. Eu îmi doresc din tot sufletul să fim noi primii care câştigăm cu Steaua sezonul acesta”, a declarat aministratorul special al clubului universitar.

„Trebuie să marcăm cât mai multe goluri”

Pentru steliști, duelul cu „U” Cluj reprezintă doar o simplă formalitate de a obține cele trei puncte. Laurențiu Reghecampf nici nu concepe alt rezultat decât o victorie la scor în fața „șepcilor”. „Când întâlnim un adversar inferior echipei noastre, trebuie să facem spectacol, să marcăm cât mai multe goluri”, a transmis tehnicianul campioanei. „Din punctul meu de vedere, Steaua nu trebuie să aibă emoţii cu nicio echipă din România, pentru că din perspectiva valorii şi experienţei avute, suntem peste celelalte formații. Noi suntem obişnuiţi să jucăm cu Ajax, Chelsea şi Basel”, a declarat Helmuth Duckadam, preşedintele de imagine al Stelei, pentru SportTotal FM.


Partida Steaua – Universitatea Cluj are loc marți, de la ora 18.15.

Echipele probabile:

Steaua: Tătăruşanu - Varela, Szukala, Gardoş, Latovlevici (Pârvulescu) - Pintilii, Sânmărtean - Adi Popa, Stanciu, Tănase – Chipciu


„U” Cluj: Veselovski – Ciupe, Abrudan, Rada, Gercaliu – Bucșa, Cristocea – Boutadjine, Max Nicu, Borza – Lemnaru

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter