Sport

Miriuță, gata de atac: „Vreau să debutez cu dreptul pe banca CFR-ului"

CFR a înregistrat doar o singură victorie în perioada de pregătire, dar Vasile Miriuță e optimist. Tehnicianul promite o altă față a trupei din Gruia în retur.

Feroviarii sunt gata de start! Clujenii de abia așteaptă să debuteze în noul an. Cel mai nerăbdător e Vasile Miriuță, care se află la prima sa aventură pe banca „vișiniilor”. Tehnicianul are misiunea să-i califice pe ardeleni în cupele europene, acolo unde CFR a avut evoluții remarcabile de fiecare dată când a participat.

„Vrem să debutăm cu dreptul”

Trupa din Gruia își va începe duminică asaltul către locurile fruntașe, când va primi vizita Vasluiului. Moldovenii vor veni la Cluj fără vedeta Lucian Sânmărtean, transferat la Steaua. „Abia aștept meciul cu Vaslui. Trebuie să pornim cu dreptul. Absența lui Sânmărtean nu cred că ne va ajuta foarte mult. Poate să joace altul mai bine decât el, pentru noi e important să jucăm noi bine și să câștigăm. Oricum, Sânmărtean e un real câștig pentru Steaua”, a subliniat Miriuță, care și-a conturat primul „11” pentru retur. „În proporție de 90% știu pe ce jucători voi miza cu Vaslui. Sper să nu se întâmple nimic în zilele următoare”, a dezvăluit Miriuță.


E optimist

Rezultatele slabe ale CFR-ului din cantonamentul din Spania nu îl sperie pe tehnicianul băimărean. „Sunt foarte mulțumit de pregătire, băieții s-au antrenat foarte bine, nu am ce să le reproșez. Într-adevăr am câștigat doar un singur meci, dar am jucat cu echipe puternice. Sunt mulțumit de joc, ne-am bătut de la egal la egal cu adversarii noștri.  Dar cel mai important e că ne-am întors sănătoși cu toții, că nu s-a accidentat niciun jucător”, a precizat fostul antrenor al Ceahlăului.

Șansă tinerilor

Miriuță a testat în cele două stagii de pregătire, din Antalya și Marbella, cinci jucători din pepiniera clubului. Cel care s-a afirmat însă a fost Sergiu Negruț, care a reușit două goluri. „Nu am niciun pariu pentru retur, îi cunoșteam pe jucători de dinainte, știam ce pot. Am luat și câțiva tineri să se pregătească alături de echipă și au răspuns bine. Negruț e un băiat extraordinar, poate să crească mult în joc, la fel ca și ceilalți fotbaliști tineri care au fost în cantonament. Le voi da șanse să joace”, a mărturisit tehnicianul, care îl așteaptă în Gruia și pe georgianul Chanturia, atacantul lui Vitesse Arnhem: „S-ar putea să mai vină unul sau doi jucători în aceste zile. Poate va veni chiar Chanturia. Vedem”.


„Super Mario” rămâne până în vară

Mario Felgueiras și-a prelungit contractul cu CFR Cluj, scadent în vară. Goalkeeper-ul lusitan va fi lăsat însă să plece în cazul în care conducerea „vișinie" va primi o ofertă avantajoasă. „Am aflat și eu din presă că Felgueiras și-ar fi prelungit contractul. Sincer, nu știu, dar m-aș bucura. Felgueiras și-a făcut treaba foarte bine de fiecare dată. Pot să vă zic doar că sigur rămâne până la vară”, a mărturisit Miriuță, carea comentat și posibila înscăunare a lui Cosmin Contra la Getafe. „Guriță a demonstrat că e un antrenor foarte bun încă de pe vremea când antrena pe Poli Timișoara. Bravo lui dacă se duce la Getafe”, a conchis Vasile Miriuță.

Ultimele Stiri
abonare newsletter