Sport

Repetente în Liga Națională

„U” Jolidon a cedat la limită pe terenul Dunării Brăila, scor 25-26 (14-17).

„U” Jolidon impresionează în cupele europene, dar în campionat evoluția „studentelor” lasă de dorit. Clujencele au suferit o nouă înfrângere în deplasare. Jucătoarele pregătite de Horațiu Pașca au fost învinse la limită de Dunărea Brăila (26-25), la capătul unui meci interzis cardiacilor.

Brăila, la conducere

Gazdele au început mai bine partida și s-au desprins la cinci goluri în minutul 13 (9-4). Universitarele au revenit însă în meci grație Simonei Vintilă, care a redus ecartul la doar un singur gol. Brăilencele au profitat însă pe finalul reprizei de o dublă superioritate și s-au desprins la trei goluri (17-14).


Răsturnări de situație

„U” nu a predat armele. Trupa de pe malul Someșului a ieșit mult mai motivată de la cabine, iar efectul s-a văzut pe tabelă. Clujencele au preluat conducerea în minutul 37 (18-17), iar Mihaela Ani-Senocico a dus scorul la 21-19 patru minute mai târziu. Echipa Alexandrinei Soare a revenit însă în joc și a înclinat balanța în favoarea ei, profitând și de greșelile în defensivă ale „studentelor”.

Neatenția le-a costat 3 puncte

Finalul de meci a fost unul de infarct. Ambele echipe s-au jucat cu ocaziile în fața porții adverse, dar cea care a avut câștig de cauză în cele din urmă a fost Brăila. Moldovan și Perianu au punctat pentru 26-24 în minutul 57, aducând astfel liniștea în tabăra gazdelor. Cu 20 de secunde înaintea expirării timpului, Florina Chintoan a înscris pentru 26-25, dar era prea târziu.


„U” Jolidon pierde astfel o bătălie importantă, însă își mai poate spăla din păcate în confruntarea de pe teren propriu cu Universiteata Neptun Constanța, partidă programată miercuri.

Marcatoare:

Dunărea Brăila: Horjea 8, Moldovan 6, Perianu 6, Farcău 4, Irimia 1 și Safta 1
„U” Jolidon: Chintoan 6, Ani-Senocico 6, Vintilă 6, Tetean 3, Popa 3 și Ivan 1

Ultimele Stiri
abonare newsletter