Sport

CFR Cluj, de vânzare pentru 125 de milioane de euro!

Arpad Paszkany s-a săturat să mai pompeze bani în CFR Cluj. Omul de afaceri a anunțat că ia în calcul cedarea acțiunilor către un alt investitor.

Finanţatorul feroviarilor vrea însă o sumă incredibilă pentru a ceda acţiunile de la CFR. Suma cerută de Paszkany pentru a vinde acţiunile de la echipă este de 125 de milioane de euro!

„Ultima dată când am vorbit pe marginea acestui subiect a fost în noiembrie, dar n-am spus niciodată că vând echipa, ci că am mandatat compania KPMG să găsească parteneri dispuşi să ni se alăture la acest club. Am spus şi că eu nu mă cramponez să rămân acţionar majoritar şi să deţin 51 la sută din acţiuni, este bine şi dacă rămân cu 49 la sută. Eu am un principiu: mai bine mănânc o feliuţă subţire dintr-un tort delicios decât să mănânc unul întreg de o calitate mai puţin bună. Există discuţii pe această temă. Dacă CFR ar fi un club din liga a treia engleză sau din liga a doua franceză ar interesa mai mult oamenii de afaceri din zona arabă sau din Indonezia. Asta e realitatea, cluburile din România sunt mult mai puţin tentante decât cele din ţările cu fotbalul dezvoltat”, a mărturisit Paszkany, în urmă cu câteva zile.


Vor investitori din Asia

Iuliu Mureșan este conștient că implicarea unui investitor puternic ar resuscita clubul feroviar, care acum nu mai reprezintă o reală amenințare nici pentru echipele mai slab cotate din Liga I. „Este real acest interes şi nu numai la noi, cred că la toate echipele din Liga 1 şi nu numai. Cine nu s-ar bucura să vină un prinţ sau un magnat din Asia, unde sunt mulţi bani. Un astfel de investitor poate ridica orice echipă. Aţi văzut că şi la Inter este un nou investitor din Indonezia, la fel cum şi alte cluburi mari au acţionari din ţările arabe sau din Asia. Dar la noi e greu, nu avem un campionat aşa vizibil, nu suntem în Franţa, Germania, Spania sau Italia, care sunt atractive. Dar noi sperăm”, a declarat Mureşan pentru Dolce Sport.

Rezultatele obținute de feroviari în cupele europene i-ar putea atrage însă pe investitori. „Imaginea bună este un atu, pentru că foarte multă lume ne apreciază şi nu au uitat că am strâns 10 puncte la ultima participare în Champions League. Sigur că şi acea victorie de pe Old Trafford ne-a adus în vederile multora”, a susținut preşedintele clujenilor. 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter