Sport

Simone Tempestini a făcut show în Letonia

Trei echipaje de la Napoca Rally Academy au luat startul la Rally Liepaja, a doua etapă din Campionatul European de Raliuri. Simone Tempestini a terminat trei probe în top 10 și s-a clasat pe 18 în clasamentul general. Pentru Florinel Tincescu și Marco Tempestini competiția s-a sfârșit prematur, cei doi fiind nevoiți să abandoneze din cauza unor probleme tehnice.

Raliul din Letonia a fost unul plin de peripeții pentru piloții NRA. Plecat printre primii pe grila de start, Marco Tempestini a ieșit în decor și a fost nevoit să abandoneze lupta după a patra probă specială. Nici Florinel Tincescu nu a fost ocolit de probleme. Aflat la debutul pe un traseu de macadam acoperit de gheață, pilotul de 21 de ani a alunecat în șanț, dar a reușit să redreseze mașina la timp. Piteșteanul a răsuflat ușurat, dar nu pentru mult timp. Multiplul campion național a fost nevoit să se confrunte cu o întâmplare neobișnuită. Pe traseu i-au sărit în față două căprioare, pe care le-a evitat in extremis. Pilotul NRA nu a reușit însă să termine cursa. Tincescu a abandonat din cauza unor probleme la motor.

„Dimineața am plecat cu o setare greșită a suspensiei, dar am schimbat totul în primul parc de service și situația a revenit la normal. A fost o experiență incredibilă. În Junior ERC se merge foarte tare și am învățat foarte multe în această etapă. Sunt bucuros că duminică nu am mai avut probleme și am reușit să parcurgem toate probele speciale”, a declarat Florin Tincescu.  

Tempestini Jr. , performanță remarcabilă
 
Simone Tempestini a fost ceva mai norocos. Italianul s-a clasat pe locul 18 într-o companie selectă cu alți 48 de piloți de pe Bătrânul Continent. Pilotul de 19 ani a reușit să termine și trei probe speciale în top 10. „Încep să simt mașina din ce în ce mai bine și sunt bucuros că am terminat un raliu dificil. Fiecare kilometru parcurs înseamnă un plus de experiență pentru mine și cred că 2014 va fi un sezon extrem de interesant”, a declarat Tempestini Jr. 
 
Urmează Raliul Covasnei
 
Următoarea provocare pentru echipajele Napoca Rally Academy este Covasna Winter Rally, care se va desfășura în perioada 22 - 23 februarie. „După două etape în Campionatul European de Raliuri vom participa la prima cursă și în România. Este un prilej bun să facem spectacol pentru fani și sper ca aceștia să vină în număr cât mai mare pe probele speciale”, a susținut Marco Tempestini, liderul echipei Napoca Rally Academy.


Etapa următoare din Campionatul European este prestigiosul Raliul Acropole (Grecia), programat la finalul lunii viitoare.

Echipajul italian Andrea Crugnola / Michele Ferrara, care concurează în Junior ERC cu un Peugeot 208 R2, preparat de Napoca Rally Academy, a terminat pe locul 5 în Rally Liepaja.

Ultimele Stiri
abonare newsletter