Sport

Walter are planuri mari la „U"! Omul de afaceri vrea să atragă investitori din Germania!

Florian Walter vrea să repună pe picioare Universitatea Cluj, echipă aflată abia pe locul 17 în clasament.

Florian Walter are planuri mari la Univeristatea Cluj. Omul de faceri și-a propus să salveze echipa de la retrogradare, dar nu de unul singur. Bucureșteanul caută partneri în Germania, care să-l ajute să susțină financiar clubul „studențesc”, aflat în insolvență. „Căutăm un partener din Germania care să vină şi să ne ajute. E o criză mondială, europeană şi naţională, nu mai sunt banii de acum câţiva ani, nici mie nu-mi merge foarte bine, și eu am probleme”, a mărturisit Walter, la Dolce Sport.

4.000 de euro, salariul maxim

Criza financiară a afectat și buzunarele fotbaliștilor. Dacă în urmă cu trei ani, „studenții” câștigau și 12.000 de euro lunar, acum plafonul salarial e de 4.000 de euro. „Faţă de salariile de acum câţiva ani, când plăteam peste 10.000 de euro lunar, media a scăzut la 2-3-4000 de euro, o diferență extraordinar de mare. Asta înseamnă să consumi, iar noi n-am luat nici un trofeu din păcate”, a explicat Walter.


I-a pus gând rău Stelei

Universitatea ocupă doar locul 17 în Liga I, însă Florian Walter nu dezarmează. Finanțatorul „șepcilor” are încredere în Mihai Teja că poate redresa corabia universitară. Walter e convins că „alb-negri” pot să producă surpriza în restanța cu Steaua, programată în 18 februarie. „Avem câteva partide mai grele, cu Steaua, Astra... Dar eu am încredere în acest retur. Chiar i-am spus lui Laurenţiu Reghecampf că un punct tot luăm acolo. Singura mea grijă e să nu fie un teren prost, care să ne împiedice să jucăm fotbal”, a transmis Florian Walter, care s-a alăturat echipei în cantonamentul din Antalya.


Interese personale

Florian Walter a revenit la Cluj și din alt motiv. Romprest, compania pe care o deține, participă la licitația pentru salubrizarea stradală din Cluj-Napoca. Ofertele au fost depuse joi, 30 inauarie 2014. Contractul este în jur 30 de milioane de euro și se desfășoară pe 8 ani de zile. Salubrizarea este împărțită pe două sectoare ale orașului și poate fi gestionată de o singură firmă sau de două. Firmele ROSAL și Brantner Vereș au asigurat curățenia orașului în ultimii 8 ani.

Amical cu Radnicki

Universitatea Cluj va disputa mâine un amical cu Radnicki Nis, locul patru în prima ligă din Serbia. „Șepcile roșii” trebuiau să joace și cu Hajduk Split, însă croații s-au răzgândit în ultima clipă. Decizia oficialilor i-a enervat la culme pe conducătorii clubului ardelean, care au anunțat că se vor adresa organelor UEFA pentru a-și face dreptate. „Șepcile" cer despăgubiri clubului croat în valoare de 10.000 de euro. 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter