Sport

Brigadă din Irlanda la România-Portugalia

Meciul dintre selecționatele de rugby ale României și Portugaliei, care va avea loc sâmbătă, la Cluj, în cadrul noii ediții a Cupei Europene a Națiunilor, va fi condus de o o brigadă de arbitri din Irlanda.

La centru se va afla Sean Gallagher, un arbitru tânăr, de 24 ani, care în ciuda lipsei de experiență și-a arătat deja valoarea, fiind unul dintre cei mai apreciați arbitri ai noii generații din Irlanda. El și-a făcut debutul în urmă cu patru ani, la un joc din al treilea eșalon valoric al țării sale.

Originar din Navan, Sean Gallagher este unul dintre arbitrii asistenți din Liga Celtică, în această ipostază debutând și într-o partidă din Cupa Europeană a Națiunilor din 2012, dintre Spania și Georgia, încheiată cu o surprinzătoare victorie a ibericilor (25-18).


O experiență aparte pentru tânărul arbitru irlandez a fost să conducă la centru, tot în 2012, disputa dintre Țara Galilor și Italia, din cadrul turneului feminin al Six Nations, mai ales că partida a fost programată pe Millennium Stadium din Cardiff.

În ceea ce ne privește, Sean Gallagher a condus la centru partida de la Campionatul European U18 din 2012 dintre România și Spania, ce a avut loc la Madrid și care s-a încheiat cu succesul ibericilor (14-10), în finala pentru locurile 3-4.


Cei doi arbitri asistenți vor fi Kieran Barry și Stuart Gaffikin, ambii având în palmares partide atât în Liga Celtică, cât și în competițiile europene inter-cluburi, notează Agerpres.

De menționat că ultima întâlnire în care România a avut ca adversara Portugalia pe propriul teren, în 2012, și care s-a încheiat cu succesul „stejarilor” (15-7), a fost condusă tot de arbitri din Irlanda, la centru fiind atunci Mark Patton.


Partida dintre România și Portugalia are loc sâmbătă, de la ora 16.00, pe Cluj Arena.

Ultimele Stiri
abonare newsletter