Sport

Dosarul Transferurilor – Borcea: Am fi vândut jucători şi lui Bin Laden

Cristian Borcea, fost preşedinte executiv al FC Dinamo, a declarat la audierea sa în Dosarul Transferurilor de la Curtea de Apel Bucureşti că gruparea alb-roşie era interesată de banii din transferuri şi nu de destinaţia jucătorilor, precizând că ar fi fost dispus să-i vândă chiar şi lui Bin Laden.

La termenul de miercuri au fost audiaţi patru dintre cei opt oameni de fotbal inculpaţi în dosarului transferurilor: Jean Pădureanu, Mihai Stoica, Ioan Becali şi Cristian Borcea. Curtea de Apel Bucureşti a stabilit la final un nou termen pentru 10 februarie, la ora 13.00, informează Mediafax

În declaraţiile pe care le-a făcut în faţa instanţei, Cristian Borcea a explicat că gruparea Dinamo era la începutul anilor 2000 societate non-profit şi principala sursă pentru acoperirea bugetului era din vânzarea jucătorilor. În consecinţă, clubul vindea jucători atât cluburilor, cât şi altor firme cum erau cele olandeze. "Din 1999 până în 2005, noi la Dinamo am vândut foarte mulţi jucători către alte cluburi, către societăţi, către firme de impresariat şi aşa mai departe. Clubul era societate non-profit şi principala sursă de acoperire a bugetului, în proporţie de 70-80 la sută, era reprezentată de vânzarea de jucători. Pe noi ne interesa să luăm banii, nu unde se transferau jucătorii. Dacă ni-l cerea pe un jucător Bin Laden, păi i-l dădeam şi lui Bin Laden. În ceea ce priveşte firmele olandeze, impresarul jucătorilor, Ioan Becali, ţinea legătura cu ele. Pe noi ne interesa să primim banii", a spus fostul om de fotbal, care a depus un dosar voluminos cu explicaţiile sale privind transferurile în care este acuzat.


Potrivit același surse, Borcea a mai declarat că nu se consideră vinovat şi că sumele de transfer le stabilea Consiliul de Administraţie şi Consiliul Director ale clubului. "Menţionez că nu sunt vinovat şi că toate acţiunile mele au constat în a duce la îndeplinire mandatele primite din partea Consiliului de Administraţie. Din cele şapte transferuri în care sunt acuzat în acest dosar eu am participat în şedinţele Consiliului de Administraţie al clubului Dinamo în calitate de invitat doar la transferurile lui Mara, Alexa şi Mitea. Eu nu făceam parte nici din Consiliul Director al clubului Dinamo, cel care stabilea sumele de transfer, cluburile unde se transferau jucătorii sau condiţiile în care se făceau plăţile. Toate sumele din cele şapte transferuri în care sunt acuzat au fost încasate în totalitate şi sunt înregistrate în contabilitatea clubului şi în bilanţ", a precizat Borcea.

În ceea ce priveşte transferul lui Adrian Mihalcea la Genoa, Borcea a explicat că acesta a fost vândut cu un milion de euro prin intermediul unei firme olandeze. "Pe Adrian Mihalcea l-am cumpărat de la Unirea Slobozia cu 2.000 de dolari şi a fost vândut la Genoa cu un milion de euro. Ulterior el s-a întors gratis la Dinamo, iar eu am primit mandat de la CA al clubului să îl vând din nou, de data aceasta cu 50.000 de dolari. Iar firma olandeză a obţinut pentru noi 250.000 de dolari", a adăugat el.


Fostul oficial dinamovist a afirmat că transferul lui Florin Cernat la Dinamo Kiev s-a efectuat cu acordul firmei olandeze Phoenix BV, cea care deţinea 50 la sută din drepturile federative ale fotbalistului. "Pentru Florin Cernat am obţinut acordul firmei olandeze Phoenix BV, de la care cumpărasem 50 la sută din drepturile jucătorului, să îl transferăm la Dinamo Kiev pentru un milion de dolari. În acest transfer Mihai Stoica sau clubul Oţelul Galaţi nu au avut nicio legătură", a explicat fostul preşedinte executiv.

Referitor la transferul lui Nicolae Mitea la Ajax Amsterdam, Borcea a menţionat că a fost "păcălit" de impresarul Ioan Becali, acesta din urmă sfătuindu-l pe fotbalist să nu semneze contractul de jucător profesionist cu Dinamo. "Despre Mitea ce pot să spun, că l-am luat de junior în schimbul a 12 mingi, dar nu am reuşit să îi facem contract de jucător profesionist. La transferul lui Mitea, jucătorul a fost sfătuit de impresarul Ioan Becali să nu semneze contractul cu noi şi a putut să plece doar în schimbul indemnizaţiei de formare de 6.000 de dolari. Am fost păcălit, iar banii din transfer i-a luat Ioan Becali", a mai spus Borcea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter