Sport

Coarnele berbecului, pe tricourile „stejarilor”

„Stejarii” vor purta un echipament nou în meciul cu Portugalia, din cadrul Cupei Europene a Națiunilor (CEN).

Echipa națională de rugby a României și-a lansat noul echipament de joc pentru anul 2014. „Ne-am decis pentru un motiv străvechi: «coarnele berbecului». Acesta simbolizează forța, puterea, adrenalină, impactul fizic. E un simbol de forță amestecat cu mândrie, semn de virilitate. Segmentele de pe laturi sunt prezente ca să multiplice această forță (le folosim în mod curent ca gradații, pe centimetru, termometru, etc). La bază, semnul în formă de «S» se numește «cârligul ciobanului» și nu degeaba seamănă cu semnul infinitului, pentru că reprezintă continuitatea prin regenerare. Decodificat, modelul de pe tricourile stejarilor înseamnă «puterea să sporească la nesfârșit»”, a explicat Ioana Corduneanu, inițiatoarea comunității online „Semne Cusute” și cea care a ajutat la alegerea noului echipament.

Alături de cei șase jucători veniți să prezinte noul echipament a fost și președintele FRR. „Cu acest nou echipament, îmbogățit cu simboluri străvechi, „stejarii” îi vor avea alături pe toți strămoșii lor, de la care vor împrumuta mai multă putere, tenacitate, ambiție. Semnele sunt binecuvântarea ancestrală, care ne va ajuta să reușim în acest an decisiv pentru rugby-ul românesc”, a declarat Alin Petrache.


Biletele, de mâine în vânzare

Tichetele de acces pentru meciul România - Portugalia pot fi achiziţionate începând de astăzi şi de la casele de bilete ale Cluj Arena, în intervalul orar 09:00 - 17:00. În ziua meciului, sâmbătă 1 februarie, biletele vor putea fi cumpărate de la ora 09:00 şi până la ora oficială de start a partidei, respectiv 16:00. Tichetele pentru copii şi tineri până în 18 ani costă 1 leu, pentru adulţi 10 lei, iar un bilet la tribuna VIP valorează 50 de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter