Sport

Corigenți în Antalya! „U" Cluj, fără victorie în cantonamentul din Turcia

Mihai Teja și-a criticat dur jucătorii după umilința cu Wiener Neustadt, scor 1-5!

„Studenții” vor disputa mâine cel de-al treilea joc de verificare în cantonamentul din Antalya, contra nemților de la FSV Frankfurt. Partida este programată la ora 15.00.

Antalya nu îi priește Universității Cluj. „Șepcile roșii” au un bilanț dezastruos după primele două jocuri amicale: 7 goluri primite și doar unul marcat! „Alb-negrii” au fost îngenuncheați de ucrainenii de la Cernomoreț Odessa (0-2) și de austriecii de la Wiener Neustadt (1-5). Rezultatele, dar și evoluția clujenilor l-au enervat la culme pe Mihai Teja. Tehnicianul și-a criticat vehement jucătorii după ultima umilință. „Sunt foarte supărat! Prima repriză a fost mult mai bine, am condus, am avut atitudine. Pentru a doua repriză sunt foarte supărat pe cei care au intrat. Au mimat fotbalul, nu mi-a plăcut atitudinea, dăruirea, a fost un haos total!”, a tunat Mihai Teja, conform DigiSport. „E un rezultat dureros. Sperăm să învățăm din greșeli și să le remediem. Trebuie să ne pregătim mult mai bine la antrenamente”, a avertizat Vasilică Cristocea.


Tentat să folosească sistemul 4-4-2

„U” Cluj ocupă abia locul 17 în clasament, poziție care îi dă frisoane lui Teja. Tehnicianul speră să-și creioneze primul „11” până la reînceperea campionatului. Cu Neustadt, Teja a experimentat două formule de joc. În prima repriză a folosit sistemul 4-4-2, în care s-au regăsit nou-veniții Martac, Rada, Karim, Max Nicu și Machado. În actul secund, antrenorul clujenilor a schimbat complet garnitura, pe teren aflându-se mai mulți jucători tineri, dar și Ronald Gercaliu, jucător transferat în această iarnă. Reușita de onoare i-a revenit însă în dreptul lui Valentin Lemnaru, golgheterul echipei. „Noile achiziții încearcă să se integreze în lotul avut, nu e ușor. Mai avem timp la dispoziție, sper ca pentru campionat să fie pregătiți”, a precizat Teja.

Grigorie, deturnat de FC Brașov

Mihai Teja l-a așteptat în cantonament și pe Ștefan Grigorie, dar mijlocașul a refuzat oferta „șepcilor roșii”. Fostul rapidist a ales să meargă la FC Brașov, unde va colabora cu Constantin Zotta, cu care se află în relații foarte bune. „Sunt bucuros că am ajuns la FC Braşov, mi-am dorit foarte mult să vin aici, am avut o înțelegere verbală cu președintele Constantin Zotta încă din vară, când i-am promis că vom lucra împreună și m-am ținut de cuvânt. Braşovul este o echipă valoroasă care nu merită să fie pe un loc retrogradabil, este păcat pentru oraș şi pentru fani. Valoarea lotului a cântărit în decizia mea de a semna, cu mulţi dintre noii colegi am mai jucat. E foarte important să dăm totul în teren meci de meci, deoarece situaţia din clasament trebuie schimbată rapid. Am încredere că ne vom salva de la retrogradare”, a susținut Grigorie.


Mihai Teja a aliniat 2 echipe cu Neustadt:

Prima repriză (4-4-2): Dolha - Martac, Zsolt Szilagyi, Rada, Tîrnăcop - Karim, Bucşă, Cristocea, Max Nicu - Lemnaru, Machado

Repriza a doua (4-2-3-1): Niculescu - Neag, Abrudan, Ninu, Gercaliu - Takacs, Lungu - Kovacs, Borza, Calcan- Ene

abonare newsletter