Sport

Dorin Pintea rămâne antrenor la „U” Mobitelco. Pentru moment!

Conducerea lui „U” BT Mobitelco a decis să-i dea credit în continuare lui Dorin Pintea. Tehnicianul ar putea fi demis însă dacă nu va câștiga partidele cu Oradea și Energia Rovinari.

Ape tulburi la „U” BT Mobitelco. Ratarea calificării în Final Four-ul Cupei României i-a scos din sărite pe șefii clubului. Conducerea universitară nu a putut trece cu vederea peste acest eșec și a decis să ia măsuri drastice în sânul echipei. Deși și-a anunțat demisia, Dorin Pintea va rămâne antrenor principal, cel puțin încă două etape. „Știam că Dorin Pintea este la început de drum ca și antrenor principal, chiar dacă are 15 ani de experiență în antrenorat. Tocmai din acest punct de vedere, am dorit la echipă jucători mai experimentați și de un nivel înalt în campionatul nostru. În continuare, în stafful tehnic vor rămâne Dorin Pintea și Paul Chetreanu și, la finalul lunii, în funcție de rezultatele celor două meciuri pe care le avem de disputat, vom vedea ce jucători merită sau nu să fie alături de noi și dacă stafful tehnic trebuie îmbunătățit”, a recunoscut Mircea Cristescu.  

Perovic, out! „Studenții”, amendați drastic!

Oficialii clujeni au hotărăt, în schimb, să-i rezilieze contractul lui Milorad Perovic (director tehnic) și să-l pedepsească pe Ivan Kuburovic, care va reveni la antrenamentele echipei doar după ce își va revizui atitudinea. Nici ceilalți jucători nu au scăpat mai ușor. „Studenții” vor suporta penalizări financiare pentru eliminarea rușinoasă din Cupă. „Îi mulțumim domnului Perovic pentru aportul adus, dar implicarea dânsului în mod expres în cele două meciuri de Cupa României nus-a ridicat la așteptările pe care le-am avut de la dânsul. În ceea ce îl privește pe Ivan Kuburovic, am luat această decizie pentru că se pare că, în privința combativității sale în cadrul echipei, nu mai este cea care a fost la început, iar cu supărări și frustrări nu o să ajungem să rezolvăm nimic. El are timp să mediteze, la fel și noi”, a explicat președintele executiv al grupării de pe malul Someșului.


„Toți suntem vinovați”

Mircea Cristescu și-a asumat și el vina pentru eșecul cu Pitești. „Până acum, parcursul echipei noastre nu a fost unul dramatic. Dramatică a fost abordarea dublei din Cupa României, unde, peste noapte, la diferență de trei săptămâni de la meciul cu Steaua, echipa noastră, împreună cu stafful tehnic, au arătat ca niște amatori. De aceea, eu consider că este normal să cerem scuze public tuturor celor care au fost la sală sau au privit meciurile cu Pitești la televizor, pentru maniera și lipsa de atitudine pe care am avut-o în această dublă manșă. Cred că toți suntem vinovați pentru acest insucces și fiecare trebuie să se gândească ce poate să facă mai bine, începând cu mine și terminând cu Kuti Nandor, care este cel mai tânăr jucător al acestei echipe”, a afirmat oficialul.

abonare newsletter