Sport

Monroy are planuri mari la CFR: „Vreau să joc în cupele europene"

O parte dintre jucătorii CFR-ului au trecut azi pe la doctor. Printre fotbaliștii care au efectuat vizita medicală s-a numărat și Aitor Monroy (foto), noua achiziție a trupei din Gruia.

Mijlocașul școlit la Atletico Madrid se felicită că a ales să vină la Cluj, unde va fi pregătit de fostul său tehnician de la Ceahlăul, Vasile Miriuță. „Transferul la CFR este un mare pas înainte pentru mine. CFR este o formație puternică, a obținut rezultate în ultimii ani, sper să fac o treabă bună și să ajut echipa”, a declarat Monroy.

Fotbalistul de 26 de ani vrea să pună umărul la calificarea „vișiniilor” în cupele europene. „Am venit la CFR pentru Vasile Miriuță. El mi-a propus să vin aici. Am acceptat și îi mulțumesc lui, cât și clubului, pentru că au avut încredere în mine. Nu am lucrat foarte mult sub comanda lui Miriuță, însă vă pot spune că e un profesionist desăvârșit, care va munci din răsputeri pentru a face treabă bună aici. Cu toții ne dorim să jucăm în cupele europene, de aceea am și venit aici. Acesta este obiectivul nostru, însă trebuie să o luăm treptat. Trebuie să abordăm fiecare meci în parte, iar la final vom vedea unde ne vom situa. De la anul putem să discutăm și despre un obiectiv mai îndrăzneț”, a punctat spaniolul, care s-a consultat și cu Javier Velayos înainte de a semna cu CFR: „Am vorbit și cu el, mi-a zis să accept oferta. De la CFR, doar pe el îl cunosc momentan”.


Îl cheamă pe Marc la Cluj

Monroy îl așteaptă la Cluj și pe Andrei Marc, fostul său coechipier de la Ceahlăul. „Mi-aș dori să joc titular, dar antrenorul decide asta. Tot ce pot să promit este că mă voi pregăti cât de bine voi putea și voi da totul pentru CFR. Am vorbit și cu Marc, dar situația sa este mai complicată, nu depinde doar de el. Mie mi-ar plăcea să ajungă aici. Este un jucător tânăr care poate fi foarte folositor, dar nu depinde de mine transferul”, a explicat mijlocașul.

La vizita medicală au răspuns prezent și jucătorii care sunt pe picior de plecare din Gruia: Ionuț Rada, Ciprian Deac, Laszlo Sepsi, Paul Batin și Claudiu Voiculeț. Sergiu Negruț, Alexandru Păun, Florin Costea și alți trei juniori ai clubului feroviari au participat la testele medicale. Mâine, la clinica sportivă se va prezenta „artileria grea", în frunte cu căpitanul Ricardo Cadu.

abonare newsletter