Sport

Schimbarea la față! Cum va arăta „U" Cluj în retur

Aflată pe loc retrogradabil, Universitatea Cluj se va schimba din temelii în această iarnă.

Austriacul Ronald Gercaliu și francezul Karim Boutadjine sunt singurii care au bătut palma cu „șepcile roșii”, însă șefii clujeni pregătesc transferurile lui Max Nicu, Cătălin Munteanu și Alin Stoica.

Universitatea Cluj a avut parte de un tur de campionat dezastruos. Formația „studențească” ocupă un loc rușinos 17 în Liga I, însă Mihai Teja e convins că poate salva echipa de la retrogradare. Pentru a-și îndeplini obiectivul, tehnicianul a decis să opereze mai multe modificări importante în sânul echipei. I-a transferat pe Karim Boutadjine (atacant) și Ronald Gercaliu (fundaș stânga/mijlocaș), ultimul aflându-se și pe lista rivalei CFR. „Karim cunoaște campionatul românesc și este un jucător care vrea să demonstreze că are valoare. Sper să ne ajutăm reciproc. Prin celălalt transfer, am încercat să acoperim postul de fundaș stânga. Ronald este un jucător pe care îl cunosc personal și vreau să îi mulțumesc că a acceptat oferta noastră. Sper să fie fotbalistul de care avem nevoie”, a explicat Vlad Munteanu, administratorul special al „studenților”.


Au renunțat la Rilke, Balde și Dedu

Clubul universitar a decis să renunțe și la serviciile lui Habib Balde, Emil Rilke și Iulian Dedu, care au dezamăgit în tricoul alb-negru. „Da, este adevărat, ei nu vor mai face parte din planurile noastre. Nu vor merge în cantonament cu echipa și se vor antrena separat”, a anunțat Munteanu.

Negociază cu Stoica

Conducerea „șepcilor” nu a abandonat însă ideea de a-i transfera pe Max Nicu (liber de contract) și Cătălin Munteanu (Dinamo), deși cei doi ezită să ofere un răspuns. „Șepcile” s-ar fi înțeles, în schimb, cu Alin Stoica. Mijlocașul de 34 de ani va efectua astăzi vizita medicală și se va prezenta la antrenamentele „studenților”. „În momentul de față încercăm să stabilim lotul pentru Turcia. Suntem în discuții cu anumiți jucători, dar momentan nu s-a concretizat nimic. Îl așteptăm la antrenamente și pe Alin Stoica, sunt sigur că ne poate ajuta”, a afirmat Vlad Munteanu.


25 de jucători vor pleca în Antalya

„U” Cluj va pregăti returul de campionat în Turcia, unde are programată două cantonamente. Mihai Teja va deplasa în Antalya 25 de jucători. „Din lot fac parte 22 de jucători de câmp și 3 portari. Patru juniori se vor prezenta la echipa mare. Avem nevoie de întăriri din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ, în locul celor care pleacă”, a precizat tehnicianul. În Turcia, „studenții” vor susține mai multe partide de verificare. Cernomoreț Odessa (Ucraina), FSV Frankfurt (Germania) și FK Radnicki Nis (Serbia) se numără printre echipele cu care vor da piept universitarii. „Vreau ca până pe data de 17 ianuarie să avem și celelalte partide amicale stabilite, pentru a doua parte a stagiului de pregătire din Antalya”, a explicatVlad Munteanu.

Jucătorii Universității Cluj vor efectua mâine vizita medicală, urmând ca în 17 ianuarie să plece în primul cantonament desfășurat în Antalya.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter