Sport

CFR a pus ochii pe un atacant italian de origine nigeriană

Formația din Gruia dorește să-l împrumute până în vară pe Stefano Okaka (foto la minge), jucător deținut de FC Parma.

CFR Cluj pregătește o mutare de senzație. Trupa feroviară încearcă să obțină semnătura lui Stefano Chuka Okaka, atacant care impresionează prin calitățile sale fizice. Născut în Italia din părinți nigerieni, Okaka are 1.86 metri și aparține de FC Parma. Clubul din Cizmă este dispus să renunțe la serviciile sale, în condițiile în care este doar a patra soluție în atac, după Cassano, Amauri și Biabiany. În acest sezon, vârful de 24 de ani a adunat doar două meciuri și niciun gol marcat în tricoul Parmei.

A făcut junioratul la Roma

De-a lungul carierei, Okaka a bifat formații importante în CV-ul său. Fotbalistul a evoluat la centrul de copii și juniori ai Romei, cucerind cu echipa U20 titlul național (2005). Imediat după această performanță, a făcut pasul la echipa mare, unde a fost legitimat până în 2012, când a fost cedat definitiv la Parma. A mai evoluat la Modena, Brescia, Fulham și Bari. În sezonul trecut a fost împrumutat în Seria B, la Spezia, unde a avut evoluții apreciate. A înscris șapte goluri în 38 de meciuri. Okaka a strâns și 12 meciuri și patru goluri în tricoul reprezentativelor de tineret ale Italiei, făcând pereche cu Mario Balotelli, atacantul Milanului.


Curtat de mai multe cluburi

Conform presei din Italia, pentru semnătura lui Okaka, CFR se bate cu Bursaspor și Karabukspor (Turcia). Pe fir a intrat și Bologna, care se află în căutarea unui atacant după ce Rolando Bianchi va fi cedat la Cernomoreț Odessa. Jucătorul italian este tentat însă să accepte oferta de la Bursaspor, echipă la care evoluează și fostul portar al Fiorentinei, Sebastien Frey.

abonare newsletter